Gdje su nestali? Ko ih je sakrio? Zašto ih više nema? Ovo su pitanja koja najčešće čujemo od žena koje traže džentlmene. Istina je da ih je sve manje, ali istina je i da ponekad ne prepoznajemo ono što rade za nas, nego to uzimamo zdravo za gotovo.

Možda je baš tvoj dečko pravi džentlmen, ali ti to ne vidiš. Ovo su znakovi da si u vezi s pravim džentmenom.

Otvara vrata pred tobom

Na ulasku u restoran, na izlazu iz restorana, kad ulazite u auto… mala gesta koja jako puno znači.

Zove te

Naravno da može napisati i poruku, ali pravi džentlmen će nazvati ženu s kojom želi voditi razgovor.

Prati te do kuće

Čak i ako nema namjeru ući. Ako te dovezao do kuće i izašao iz auta samo kako bi te dopratio do ulaznih vrata, on je pravi džentlmen!

Šalje ti poruke za dobro jutro

Za ovo ne mora nazvati, dovoljno je samo da se javi i ovako. Pravi džentlmen će uvijek ženi do koje mu je stalo poželjeti dobro jutro, ma koliko udaljeni bili.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.