Ozbiljan razgovor pod tušem: Tuširao sam se, a Dani Alves je buljio u mene


Dani Alves i Gianluigi Buffon su jednu sezonu bili saigrači u Juventusu, a ponovo dijele svlačionicu od ovog ljeta pošto je legendarni golman napustio Staru damu i stigao u PSG, ekipu kojoj se Brazilac pridružio godinu dana ranije.

PSG-u, koji je neprikosnoven u francuskom šampionatu, je glavni cilj Liga prvaka, ali Alvesu do “ušatog” pehara više i nije toliko stalo. Upravo o Ligi prvaka, ali i tituli prvaka svijeta je Alves odlučio porazgovarati sa Gianluigijem Buffonom i to na zaista neobičnom mjestu.

“Desilo se to prije nekoliko dana. Tuširao sam se nakon treninga, a Dani Alves je buljio u mene”, otkrio je Buffon, pa nastavio:

“Rekao mi je: Gigi, volio bih ti dati moje tri Lige prvaka u zamjenu za tvoj naslov prvaka svijeta… Liga prvaka je sjajna, ali osvajanje Svjetskog prvenstva mi daje osjećaj da sam nešto uradio za svoju državu. Toliko se boriš da osvojiš Ligu prvaka, a ja sam ih osvojio tri, ali bi umjesto njih rado uzeo tvoje Svjetsko prvenstvo.”

Podsjetimo, Buffon je u svojoj karijeri osvojio gotovo sve, uključujući i Svjetsko prvenstvo sa Italijom 2006. godine, ali mu je “izmakao” trofej Lige prvaka iako je sa Starom damom nekoliko puta bio jako blizu istog.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...