NAPAD lopova noževima na Seada Kolašinca, Mesuta Özila i njegovu suprugu odjeknuo je svjetskim medijima prije dva mjeseca. Lopovi su Kolašincu htjeli uzeti sat, a u međuvremenu je automobilom naišao Özil sa suprugom.

Reprezentativac BiH nije dao sat već je pokušao pobjeći s Özilom u automobilu. Napadači su ih pratili na mopedima pa je u jednom trenutku Kolašinac goloruk izašao iz vozila i otjerao napadače.

Progovorio o napadu

Özil je sada dao veliki intervju za The Athletic u kojem je govorio o spomenutom napadu i otkrio kako se osjećao dok situacija nije riješena. 

“Kada smo vidjeli napadače, Kolašinac i ja pogledavali smo se 10-15 sekundi, mislili smo da možda žele fotografiju s nama ili tako nešto, što se inače događa. Ali onda smo vidjeli da jedan drži oružje. Očito su vidjeli velik automobil, a kako mi je Sead taman nešto davao, uočili su i njegov skupi sat”, rekao je Özil na početku pa dodao:

“Rekli su mu: ‘Daj nam sat!’ Seadova je reakcija bila vrlo, vrlo hrabra jer je napao jednog od napadača. Drugi je s mopedom stajao ispred moga auta tako da nisam mogao voziti. Bio sam nedavno oženjen i jako uplašen sa svoju suprugu. I za Seada, nisam razmišljao o sebi. Bojao sam se da ne otvore ženina vrata. I pokušali su, ali sam preko sjedala uhvatio kvaku da ih zatvorim. Tada sam vidio šansu da pokrenem auto i pobjegnem, jer da su mi zgrabili ženu, svašta grozno moglo joj se dogoditi. Vozikao sam se naprijed-natrag i vikao Seadu: ‘Uskači!’ Drugi je pokušao otvoriti njegova vrata, ali Sead ih je zatvorio i pobjegli smo.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bojao se za suprugu

Nijemac je otkrio da nije imao mira ni kad se vratio treninzima, a opisao je i kako je izgledao ostatak potjere.

“Najprije su nas počeli gađati ciglama razbacanima okolo, a potom su krenuli na mopedima za nama. Vozio sam brzo, ali stalno su se približavali. Pokušao sam ih blokirati, pobjeći, žena mi se jako uplašila”, rekao je Arsenalov veznjak pa nastavio:

“Srećom, policija ih je ubrzo ulovila i rekla da su na sličan način pljačkali druge ljude u blizini. Moja je žena odmah htjela da odemo odande, nije se osjećala sigurnom. Čak i kad bih izišao u dvorište s našim psima, govorila bi mi da uđem radije u kuću. I Seadova i moja žena govorile su nam da se vratimo u Njemačku, barem dok se sve ne smiri, ali nikad nisam htio trajno napustiti London zbog toga. I kad sam se vratio treninzima, razmišljao sam o ženi, kako je sama u kući i nikad ne znaš što se može dogoditi”, zaključio je Nijemac priču o napadu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Izvor: / index.hr