“Panorama” donosi intervjue s Elmom Juković, Brunom Langerom, Hristinom Popović…

Avaz.ba

U printanom izdanju “Dnevnog avaza” od nedjelje, 17. marta, prilog “Panorama” donosi niz ekskluzivnih i zanimljivih sadržaja. 

Elma Juković odigrala je lik Doli Bel u dugonajavljivanoj predstavi „Sjećaš li se Doli Bel”, koja je premijerno izvedena u Kamernom teatru 55. O novom liku, iskustvu rada na ovom komadu, saradnji s vrsnim glumačkim i autorskim imenima govorila je za „Dnevni avaz”.

– U pitanju je tragična priča, koja prati lik Doli Bel. Njena sudbina može se smjestiti u bilo koje vrijeme i mjesto. Zato je univerzalna. Paralelu možemo povući i s današnjicom, s nemogućnošću da ljudi biraju svoj put, pogotovo žene – izjavila je glumica.

Bruno Langer, frontmen „Atomskog skloništa“, u intervjuu za naš list govorio je o karijeri, životu, rokenrolu i, između ostalog, poručio je da živimo u vremenu paklenih trovača.

– Rokenrol je živ i mi to pokazujemo, prašimo, to je najvažnije. Rođendan koji smo proslavili vratio me u početke. Puno pjesama smo uvrstili u repertoar koji nismo svirali više od 20 godina. Zbog toga imam osjećaj kao da sviram sa starom ekipom – kazao nam je kroz osmijeh Langer.

Hristina Popović (36), srbijanska glumica koja je ogromnu naklonost publike zadobila kao Biserka iz „Parade“, nakon sjajnih uloga u pozorištu i na filmu, ponovo osvaja na velikom platnu u novom ostvarenju Predraga Ličine „Posljednji Srbin u Hrvatskoj“.

Tim povodom u razgovoru za „Dnevni avaz“ Popović je govorila o ulogama koje su obilježile njenu karijeru, otkrila nam je kako se Severina snašla u ulozi italijanske aktivistice te se prisjetila nezaboravne „Parade“, u kojoj se družila s legendarnim Nikolom Kojom, Goranom Navojcem, Reljom Popovićem…

Čitajte još:

– Laura VASER -kraljica holivudskih razvoda

– Haris Dubica osniva kulturni centar DDP Studio

– TRENDOVI Hit uzorak koji je zagospodario modnim pistama: 2019. u znaku ZMIJE!

– DAKAR nije samo poznat po reli-takmičenju

– Uloga žena u dizajnu

– GASTRONAUT Kako su kokice osvojile svijet

– PLAVA KRV Kako putuje britanska monarhija

(Autor: Avaz)