PAOK i Olympiacos dugo su bili na bod, dva zaostatka, da bi Olympiacos pobjedom u derbiju u Solunu, pa poslije i kiksom PAOK-a kod Xanthija zaostao sedam bodova. Nije to bilo toliko nedostižno da Grčki nogometni savez nije PAOK-u oduzeo sedam bodova, pa momčad iz Soluna sada zaostaje ogromnih, rekli bismo nedostižnih 14 bodova.

Priča ide ovako. Naime, Ivan Savidis, gazda PAOK-a, koji se ne libi s pištoljem oko pasa spustiti na travnjak, što je napravio nekoliko puta, osim solunskog, ima još jedan klub, a to je Xanthi. Iz Olympiacosa su se žalili da Savidis ima vlasnički udio u još jednom klubu iz istog ranga natjecanja, što je najstrožije zabranjeno. Savidis je tvrdio da nema, pa su na teren izašle nadležne institucije i utvrdila da Savidis ne govori istinu.

Foto: Alkis Konstantinidis/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

E, sad, kazna za takav prekršaj je automatsko izbacivanje iz Superlige, najjaćeg grčkog natjecanja. I sve je već bilo spremno za izbacivanje, da se nisu umiješale državne institucije. PAOK je klub s vojskom navijača, izuzetno temeperamentnom, pa su se u Grčkoj prestrašili da bi izbacivanje PAOK-a značilo velike nemire na ulicama, razbijanje izloga, paljenje automobila i ostale stvari skole Solunjanima.

Kako bi izbjegli nerede, odlučeno je da se klub kazni sa sedam bodova, što znači da se mogu oprostiti od naslova. Za Olympiacosom sada zostaju 14 bodova, ali ispred trećeplasiranog AEK-a imaju samo jedan bod prednosti. Inače, i to vam može biti zanimljivo, nakon što je izgubio od Olympiacosa, PAOK je išao u goste upravo Xanthiju, gdje je morao pobijediti da bi zadržao izgleda za naslov.

Foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Kako gazda PAOK-a ima vlasnički udio i u Xanthiju na kladionicama je pobjeda PAOK-a bila 1.10. Otprilike kao da Dinamo igra na Maksimiru protiv, primjerice, Dugopolja. Ili Orijenta. Utakmica je završila 1-1, a utakmica je produžena skoro deset minuta, no kako PAOK nije mogao zabiti gol, sudac je shvatio da je vrijeme da svira kraj. PAOK je tada izgubio dva boda, a pet dana kasnije ostat će bez još sedam. 

Inače, i Xanthi je kažnjen, ali s oduzimanjem 12 bodova. Naravno, i PAOK i Xanthi će se žaliti na ovu odluku saveza, ali teško da će uspjeti nešto promijeniti.

Više saznajte na izvornom linku: Dubravko Miličić – PAOK-u oduzeto sedam bodova i ostaje bez naslova / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.