Papa Franjo nosio je masku prvi put tokom obavljanja javne funkcije kada je danas s ostalim vjerskim poglavarima prisustvovao molitvi za mir širom svijeta.
Papa je nosio bijelu masku tokom službe u rimskoj balziliki Santa Maria u Arakeoli, prenio je Rojters.

Ranije je nosio maske samo u automobilu koji ga je vodio na nedjeljne audijencije u Vatikanu.

On je naišao na kritike, posebno na društvenim mrežama, zbog toga što nije nosio masku na opštim audijencijama, a ponekad je dolazio u relativno blizak kontakt s posjetiocima, prenosi tanjug.

Papa Franjo (83) prisustvovao je službi sa drugim poglavarima hrišćanskih crkava, uključujući vaseljenskog patrijarha Vartolomeja I, duhovnog vođu pravoslavnih hrišćana.

Istovremeno na drugim lokacijama u Rimu, Jevreji su se molili u gradskoj sinagogi, a budističke, hinduističke i muslimanske i vođe sika, takođe, su se molili za mir.

Izvor: Vijesti.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.