Kao nastavak velikih hit singlova među kojima su “Opet se smijem”, “Prolazi sve”, “Ljubav” i “Vrijeme”, Parni valjak objavljuje novu baladu pod nazivom “Otkud ti pravo”.
Husein Hasanefendić Hus još se jednom ističe kao jedan od najvažnijih tekstopisaca i kompozitora pop rock muzike u regiji te potpisuje i novi singl, kao i većinu pjesama benda. Nježni uvodni riffovi Husa i jednog od najboljih hrvatskih gitarista, Marijana Brkića Brka, vremenom se pretvaraju u distorzirane dionice koje daju ovoj pjesmi epitet moćne balade, a koja će sigurno zavladati radijskim eterom i u slušalicama vjernih obožavatelja benda te ljubitelja vrhunskog pop rock zvuka.
Vokal Akija Rahimovskog dao je pjesmi i himnični prefiks.

Singl je sniman u RSL studiju u Novom Mestu u Sloveniji, a prati ga video kojeg potpisuje Dalibor Barić, iznimni multimedijalni umjetnik.

Singlom “Otkud ti pravo” Parni valjak najavljuje i objavu novog studijskog albuma koji će uskoro ugledati svjetlo dana. Osim konstantnog boravka u studiju bend se nakon višemjesečne pauze vratio koncertnim aktivnostima. Beč i Škofja Loka bile su prve destinacije nakon kojih slijede nastupi u Arsenalu u Zadru, a potom i u Švedskoj, u Malmöu 2. novembra i Göteborgu 3. novembra. Krajem mjeseca, 17. novembra odradit će i odgođeni koncert u Osijeku gdje će nastupiti u dvorani Gradski vrt.