Španjolski centar Pau Gasol (39) raskinuo je ugovor s Portland Trail Blazersima. Već je neko vrijeme daleko od prave forme, u svibnju je bio na operaciji lijevog stopala. 

Blazersi ga više nisu mogli čekati pa su obje strane potpisale raskid. Gasol je na taj način izašao u susret Hezonjinom klubu jer je otvorio mjesto u momčadi. 

Sjajni Španjolac i dalje trenira, ali glavom je već u trenerskim vodama. Snimio je video u kojem objašnjava zašto je došlo do raskida i koji su mu idući koraci.

‘Možda ću klubu doprinositi u drugačijoj ulozi’

– Od danas više nisam član Portland Trail Blazersa. Ozljeda s kojom se borim i zbog koje sam u svibnju bio na operaciji treba između šest i 12 mjeseci da zacijeli. Nadao sam se da će operacija ubrzati oporavak, ali nažalost traje dulje no što smo se nadali – objavio je Gasol pa pojasnio:

– Znali smo da je ovakav rasplet moguć pa smo se dogovorili da me klub može otpustiti kako bi imao prostor za dovođenje drugog igrača koji može pomoći odmah. To će mi omogućiti i da se potpuno posvetim oporavku bez pritiska – kaže Pau.

As of today, I will no longer be a member of the @TrailBlazers player roster, so I can focus all my energy on my rehabilitation. 📹💪🏼 pic.twitter.com/JlXWJ73B23

— Pau Gasol (@paugasol) 20 November 2019

Ipak, Gasol planira još neko vrijeme ostati u Portlandu. Sviđa mu se život tamo.

– Još sam jednako uzbuđen i strastven kao i prvog dana kad sam zaigrao košarku i radit ću što je napornije moguće kako bih ozdravio i mogao nastaviti igrati igru koju volim. U međuvremenu ću se oporavljati u Portlandu i uzbuđen sam što ću s klubom vidjeti na koji način mogu doprinositi u drukčijoj ulozi. Vrlo sam zahvalan i polaskan njihovom željom da pronađemo način za nastavkom suradnje – završio je Gasol.

Pau je jedan od najboljih stranaca u povijesti NBA lige. Ima dva prstena, šest puta bio je na All-Staru, bio je ‘rookie’ godine, sa Španjolskom je osvojio tri zlata na Europskim prvenstvima…Izvor: Mato Galić / 24sata.hr