Nekadašnji lider SDS-a Dragan Kalinić rekao je da je PDP bila i ostala pohlepna stranka koja se vodi samo ličnim interesima. 

– Podsjećam zaboravne, posebno one iz SDS-a, da smo u vrijeme mog vođenja ove, nekada ozbiljne stranke Mladena Ivanića i PDP-ovce pogrdno nazivali “julovci”, aludirajući na njihovu pohlepu za ličnim i samo ličnim interesom – rekao je Kalinić Srni.

On je naveo da isto ponavlja i sa sadašnjim PDP-om, koji, bez obzira na to što su izborni gubitnici, pod svaku cijenu žele ostati u vlasti. 

Iz PDP-a jučer je saopćeno da nekadašnji zvaničnici Republike Srpske, poput predsjednika Narodne skupštine Dragana Kalinića, bez ijednog argumenta pokušavaju blatiti bivšeg člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića, ali i svoje nekadašnje stranačke kolege iz SDS-a. Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.