Pedeset osoba učestvovalo je u velikoj tučnjavi u Beču kada su se članovi jedne srbijanske porodice okupili u tamošnjem restoranu.  

Nakon što je reagirala policija, uhapšene su četiri osobe, a u općoj “makljaži” je bilo i povrijeđenih. Mnogobrojna porodica okupila se u restoranu u Beču na porodičnoj proslavi u subotu, ali je susret eskalirao nakon više uzastopnih čarki.

Pale su teške riječi, a u jednom trenutku došlo je i do fizičkog sukoba članova ove porodice. Austrijski mediji pišu da imaju romske korijene.

Izbila je masovna tučnjava koja se preselila na ulicu, zbog čega je morala intervenirati policija na poziv konobarice tog restorana. Došavši na lice mjesta, policajci su se šokirali kada su vidjeli da se međusobno tuče 50 osoba. Odmah su pozvali pojačanje, blokirali cijelu ulicu i uslijedilo je hapšenje.

Četiri osobe završile su s lisicama na rukama, dok je Hitna pomoć identificirala četvero povrijeđenih. Motiv tučnjave zasad nije poznat, ali je izvjesno da se radi o porodičnim nesuglasicama.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Pedeset Srbijanaca se tuklo u Beču: Povrijeđene četiri osobe / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.