U zeničkom naselju Radakovo ovih dana ogromnu pažnju izazvala je za sada nepoznata osoba starije životne dobi, a koji pokušava prevariti mlade Zeničanke. O ovom slučaju su savjesni Zeničani prvobitno dijelili po društvenim mrežama, gdje su upozorili sve maloljetne ali i mlađe Zeničanke da ne nasjedaju na trikove, kako ga nazivaju, perverznjaka.

Naime, ovaj stariji čovjek izmišljajući kvar na automobilu traži pomoć od slučajnih prolaznica, koje potom sjedaju u njegovo vozilu s ciljem da mu pomognu, a nakon čega ih on počne dirati po tijelu. Sve ovo pišu ogorčeni Zeničani po društvenim mrežama, koji ističu da se ovaj perverznjak “operisao” i prošle godine.

slika-perverznjak-1

Prema riječima naše sagovornice, koja je bila svjedok ove prevare, nikada nije mogla zamisliti koje su njegove namjere, budući da se predstavlja kao brižan čovjek koji se našao u nevolji.

– Prisustvovala sam njegovoj prevari kada sam šetajući sa svojom prijateljicom naletjela na njega, koji nas je zamolio da mu pomognemo. Naime, izgovor je bio da mu ne radi desni far, pa je zamolio jednu od nas da uđe i čuva kvačilo kako bi on provjerio da li radi? Prijateljica je ušla, a ja sam stajala ispred automobila, dok joj je on pokazivao gdje je kvačilo tako što ju je uhvatio za nogu i stavio je na kvačilo. Potom je provjeravao da li radi onako kako joj je rekao, dirajući je po nogama, a zatim je naginjao glavu na njene grude – kazala je za “Avazov” portal zabrinuta Zeničanka.

slika-perverznjak-4

Dodaje kako je odmah simulirala telefonski poziv od svoje majke, kako bi izvukla prijateljicu shvativši o čemu se zapravo radi.

– Na prvi pogled nije izgledao kao neko ko bi to radio djevojkama, pričao nam je o svojim unukama i nisam ni pomislila da je to samo priča kako bi „iskoristio“ moju prijateljicu. Viđala sam ga nekoliko puta da to isto radi i drugim djevojkama, a jednom je lično mene zamolio za pomoć, ali znajući ko je i šta želi odbila sam ga.

slika-perverznjak-3

Zeničani još uvijek nisu ovaj slučaj, prema komentarima po društvenim mrežama, prijavili nadležnima u Ministarstvu unutrašnjih poslova, ali objavom fotografija i sugerisanjem mladim Zeničankama žele skrenuti pažnju da ne budu žrtve perverzne osobe starije dobi, a koji mami Zeničanke u automobil Ford Mondeo, registarskih oznaka NG 145-AL.

 

/avaz.ba