XAVI je obavijestio Barcelonu da ovog siječnja neće preuzeti mjesto trenera katalonskog kluba. Iako je priznao da mu je san s klupe predvoditi klub u kojem je krenuo i stekao slavu, aktualni trener Al-Sadda odlučio je će za sada ostati u Kataru, ali je spreman u lipnju vratiti se u Španjolsku.

Ovo nije bila laka odluka za Xavija, a Marca ističe pet razloga zbog kojih je legenda ovoga nogometnog kluba rekla “ne”.

1. Svjestan je da će biti trener Barcelone

Glavni razlog zbog kojeg se Xavi odbio vratiti je taj što je svjestan da će prije ili poslije biti trener Barcelone pa želi svoju trenersku karijeru u ovom klubu započeti kako dolikuje, na početku sezone, a ne od sredine.

2. Poštovanje prema Ernestu Valverdeu

Xavi na sebe gleda kao na čovjeka iz nogometa i ima visoko poštovanje prema sadašnjem treneru Barcelone. Znajući da je to pozicija koju će on imati u budućnosti, Xavi smatra da ne bi bilo mudro na takav način, usred sezone, zauzeti mjesto Ernesta Valverdea.

3. Poštovanje prema Al-Saddu

Katarski klub dao je Xaviju šansu da započne svoju trenersku karijeru i on je zahvalan na toj prilici i ne želi narušiti odnose s ovim klubom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov trenutačni ugovor istječe na ljeto 2021. godine, a početna ideja bila je da postane izbornik katarske reprezentacije. Međutim, prilika da trenirate Barcelonu ne propušta se tek tako, i on će u lipnju, možda, napustiti Katar.

4. Posvećenost svojim igračima

Usprkos pozivu slavnog katalonskog kluba, Xavija očekuje finale Kupa Katara u petak protiv Al Duhaila, najbolje momčadi u državi, i on ne želi odlaskom izdati svoje nogometaše.

Također, ima šansu osvojiti svoj drugi trofej, nakon što je prošlog ljeta osvojio Superkup.

5. Njegova privrženost Fontu

Xavi nema loše odnose s trenutačnim predsjednikom Barcelone Josepom Mariom Bartomeuom, ali on je privržen Fontu, koji je jedan od predsjedničkih kandidata.

Izbori će biti održani 2021. godine, kada bi Xavi mogao preuzeti Barcelonu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Više saznajte na izvornom linku: – Pet razloga zbog kojih je Xavi odbio Barcelonu / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.