Kada je glumac Džared Leto odlučio da se ponovo vrati u “pravi svet” – nakon što je dane proveo meditirajući izolovan u pustini i bez mobilnog telefona – kako je sam napisao na društvenim mrežama, našao se u potpuno nepoznatom svetu koji je u strahu od pandemije koronavirusa.

“Sve se zauvek promenilo, van mozga”, napisao je glumac na Tviteru.

Globalna pandemija koronavirusa uznemirila je svet do srži, a mnogi od nas postali su očajni i gladni u potrazi za bilo kakvom vrstom sigurnosti. Dnevne rutine su magično ponovo dobile smisao i postale olakšanje za one za koje se spoljašnji svet u potpunosti promenio.

Konzumenti globalne pop kulture, sa druge strane, vođeni primerom Leta, utehu nalaze u činjenici da je većina javnih ličnosti, čak i u vanrednim okolnostima, ostala ono što je uvek i bila.

Jedan od prvih holivudskih zvezdi koji se oglasio u vreme pandemije bio je glumac Tom Henks, koji je javnost obavestio o tome da su on i njegova supruga Rita Vilson u Australiji testirani pozitivno na koronavirus.

Zauzimajući stereotipnu ulogu “američkog tate”, glumac je javnost uverio da su on i njegova supruga dobro, te da se trenutno nalaze u karantinu. Sledeći njegov primer, isto je uradio i glumac Idris Elba, samo nekoliko dana kasnije.

Glumica Gvinet Paltrow – zvezda filma “Contagion” iz 2011. godine, koja u postapokaliptičnom filmu biva jedna od prvih likova koji umri od posledica globalne pandemije smrtonosnog virusa, objavila je fotografiju sebe sa maskom, ispod koje je napisala “Već sam bila u ovom filmu”.

I Devon Sava je povukao paralelu između trenutne situacije u svetu i njegove uloge u filmu “Finale Destination”, te je naveo da se samoizolovao, baš kao lik u filmu koji u jednom trenutku biva zatvoren u karantin.

Pop zvezde koje su, između ostalog, poznate i po svojoj društvenoj odgovornosti i političkim stavovima, učinile su upravo to – poslale poruke solidarnosti.

Lejdi Gaga apelovala je na fanove da se samoizoluju i da vode računa o sebi i drugima, dok je Arijana Grande kritikovala mase zbog neozbiljnog ponašanja u vreme pandemije. Na svoj specifičan način, ovim pevačicama pridružila se i Tejlor Svift koja je objavljivala fotografije svoje mačke u karatinu.

Bilo je i onih javnih ličnosti koje nisu dovoljno dobro promislile svoja javna oglašavanja. Jedna od njih je glumica Vanesa Hadžens koja je izazvala oštre kritike javnosti zbog obraćanja na Instagramu u kome je koronavirus nazvala “običnim gripom” i izjavila da ćemo, kako kaže, svi umreti.

Muzičari svih žanrova omogućili su besplatno strimovanje svoje muzike i koncerata za ljude koji se nalaze u samoizolaciji ili karantinu, a Bono, frontmen grupe U2, otišao je i korak dalje te je napisao pesmu posvećenu Italijanima koji se trenutno suočavaju sa velikom zdravstvenom katastrofom.

Bilo kako bilo, većina javnih ličnosti trudila se da u svom stilu pošalje pozitivne poruke ohrabrenja i solidarnosti, stavljajući svima do znanja da će i pandemija uskoro proći.

Preuzeto sa: nova.rs

Više saznajte na izvornom linku: Redakcija – Pet tipova javnih ličnosti u doba pandemije koronavirusa / (lolamagazin.com).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.