1. Nos je ‘važan’ igrač u predigri
Muškarce seksualno uzbuđuje kombinacija mirisa lavande i bundeve, a žene duet krastavca i sladića. Do ovih zaključaka došli su američki istraživači iz fondacije Smell and Taste Research iz Chicaga. Na uzbuđenje će utjecati ove arome u parfemima i mirisnim svijećama.

2. Crvena je moćna boja
Veće su šanse da će žena biti pozvana na spoj ako je odjevena u crveno, pišu provoditelji studije u stručnom magazinu Journal of Personality and Social Psychology. Muškarci su, naime, pod utjecajem kulturnih simbola, primjerice Dana zaljubjenih, pa povezuju ovu boju s romantikom i seksom.

3. ‘Pijane’ naočale zaista postoje

Kad popijemo koju čašicu previše, osobe suprotnog spola izgledaju bolje, jer mozak ne primjećuje asimetriju njihovih lica. Asimetrična lica nas evolucijski više privlače jer ukazuju na manju mogućnost od genetskih defekata, otkrili su istraživači časopisa Journal of Psychopharmacology.

4. Naši ‘tipovi’ se mijenjaju
Nature Journal otkriva da žene koje ovuliraju više gledaju muževne muškarce naglašenih mišića jer smatraju da im mogu pomoći u začećusnažnije i zdravije djece. Nasuprot tome, tijekom menstruacije više su zainteresirane za muškarce nježnijih tjelesnih karakteristika, jer traže ljubaznost i kooperativnost.

5. Stres potiče seksualnu privlačnost
U stresnim okolnostima i pod jačim djelovanjem adrenalina, pojačava se seksualna privlačnost između spolova, objavljeno je u časopisu Journal of Personality and Social Psychology. U studiji je dokazano da će istu ženu pozvati veći broj muškaraca na spoj nakon prelaska nestabilnog mosta, nego oni koji su do nje stigli sigurnim putem.

/zadovoljna.hr