Režiser Peter Jackson stvara novi dokumentarac koristeći ranije nikada viđene snimke Beatlesa u studiju.

Cijenjeni režiser trilogije “Gospodar prstenova” izjavio je u srijedu da će film biti zasnovan na skoro 55 sati snimaka slavnog benda dok radi na pjesmama u studiju u januaru 1969.

– To je poput vremeplova koji nas vraća u 1969. i studio da bismo posmatrali tu četvoricu velikih prijatelja kako zajednički stvaraju veliku muziku – kazao je.

Film je napravljen u saradnji s Paulom McCartneyem, Ringo Starrom, Yoko Ono i Oliviom Harrison, udovicama Johna Lennona i Georgea Harrisona.

Objavljen je na 50. godišnjicu posljednjeg nastupa Beatlesa na krovu studija Apple Records u Londonu, prenosi Associated Press.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.