Više patrola PU Doboj, u nedjelju u jedan sat poslije pola noći, nakon što se ispred jednog ugostiteljskog objekta u ulici Cara Dušana čula velika vika, galama i svađa, uputilo se na lice mjesta, gdje je spriječena dogovorena tučnjava više osoba koje su bile pijane, ili su bile pod dejstvom opojnih droga.

Policijski službenici PS Doboj 1 zbog nasilničkog panašanja uhapisli su: A.K., P.A., B.Ž, T.M., M.M., i I.A. dok se D.K. i I.A. terete za napad na policijskog službenika u vršenju službene radnje.

Dolaskom na lice mjesta, u 01,15 sati, tučnjava je spriječena, ali se dogodio napad na policijske službenike. Na policiju su nasrnuli P.A. i policijski službenik iz PU Doboj I.A. koji se nalazio u grupi za tučnjavu. Svi akteri pripremljene i dogovorene tučnjave su uhapšeni, a u službenim prostorijama je izvršeno alktestiranje i testiranje na opojne droge.

-Utvrđeno je da je A.K. bio pozitivan na droge, kod P.A. je bilo 0,76 promila alkohola u krvi, kod T.M. 1,08, B.Ž. 0,76, a kod M.M. 0,91 i pozitivan na droge. Imajući u vidu da je osoba inicijala I.A. policijski službenik PU Doboj, načelnik PU ga je suspendovao iz MUP RS, te slučaj prijavio unutrašnjoj kontroli- izjavila je Dragana Kerkez, portparol PU Doboj.

Izvor: Avaz.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.