Jučerašnji dan bio je buran u Cazinu kada su u pitanju krivična djela, remećenje javnog reda i mira te saobraćajne nesreće. U cazinskom naselju Polje u večernjim satima desio se incident u kladionici “Premier” gdje je jedno lice u alkoholiziranom stanju remetilo javni red i mir. Više o incidentu u Polju pročitajte u izvještaju koji nam je dostavio portparol MUP-a USK.

Dana 19.10.2015 godine u 19,00 sati u policijsku stanicu se obratila uposlenica sportske kladionice „Premier World-Sport“ koja je locirana u mjestu Polje i prijavi da se u kladionici nalazi jedno lice u vidno alkoholiziranom stanju koji je pod prijetnjom istjerao sva lica iz kladionice te razbacuje i uništava inventar unutar objekta. Patrola policije je izlaskom na lice mjesta potvrdila navode prijave te su prijavljno lice S. C. rođen 1949. godine iz Cazina pronašli u caffe baru „Ring“ lociran neposredno uz sportsku kladionicu.

Prilikom obavljanja razgovora S. C. je otpočeo sa drskim ponašanjem te odbio svaki oblik suradnje sa policijskim službenicima, a prilikom pokušaja lišenja slobode pružio je i aktivni otpor. Nakon lišenja slobode i privođenja u prostorije policijske stanice S. C. je iskoristio pogodan trenutak i zatvorenom pesnicom udario policijskog službenika Dz. O. u predjelu glave te mu nanio lake tjesne povrede.

Sa događajem je upoznata i dežurna tužiteljica Tužilaštva USK-a koja je konstatirala da u navedenom događaju postoje obilježja KD „oštećenje tuđe stvari“, „nasilničko ponašanje“ i „napad na službeno lice u vršenju poslova sigurnosti“ te naredila provođenje dalje kriminalisticke istrage.

//cazin.NET