Devet odigranih kola, svih devet pobjeda, bez poraza, bez neriješenog rezultata, čak sedamdeset i tri gola postignuta u devet utakmica, primljen samo jedan gol, gol razlika 73:1, dvadeset i sedam osvojenih bodova, stopostotni učinak, koji je zaista impresivan za naše mlade nogometaše, pionire NK Jedinstvo Bihać nam daje za pravo da kažemo da je budućnost NK Jedinstvo sa mladim snagama osigurana.

Danas u posljednjem 9. kolu Pionirske lige NS USK-a veliko slavlje poslije utakmice. Savladan je NK Ključ sa visokih 7:0, dobili smo najboljeg golmana jesenjeg dijela prvenstva, kao i najboljeg strijelca sa čak dvadeset i pet postignutih golova. Najbolji strijelac lige je Samir Halilagić, a najbolji golman je Benjamin Bilić. Naravno ni slučajno se ne smiju zaboraviti ni ostali igrači, posebno vezni red Adis Amidžić i Petar Stipić, kao i ostali igrači, koji su odličnim igrama, zalaganjem i borbenošću dostigli vrhunski rezultat u kategoriji pionira.

Naravno najzaslužniji od svih je trener Asmir Pašagić, koji svoj posao obavlja na veoma profesionalan način, sa mnogo truda i zalaganja, požrtvovanja što se na kraju prvog dijela sezone i pokazalo.

Još jedan od dokaza koliko se radi i trudi sa omladinskim pogonom u NK Jedinstvo, a zasigurno u budućnosti da će omladinci sasvim zasluženo dobiti i konačno bolje uslove za treniranje izgradnjom infrastrukture NK Jedinstvo, a za sve roditelje poruka da su vrata NK Jedinstvo širom otvorena za njihovu djecu.
Veliko slavlje nakon današnje utakmice, kao i zajednička večera i druženje naših pionira možete pogledati u nastavku, kao i obraćanje predsjednika kluba Aldina Kulenovića, a naravno nagrađeni su Benjamin Bilić i Samir Halilagić sa skromnim nagradama za najboljeg golmana i strijelca.
Iskrene čestitke Upravi kluba NK Jedinstvo, treneru Asmiru Pašagiću i svim našim igračima u kategoriji pionira na ostvarenim rezultatima!!

Izvor: NKJEDINSTVO.NET/Biscani.net