Na e-mail redakcije našeg portala pristiglo je pismo zahvalnosti kojim se Prof. dr. Šefket Krcić neizmjerno zahvaljuje Kantonalnoj bolnici u Travniku i prof. dr. Mithatu Asotiću i njegovom timu na uspješno realiziranom operativnom zahvatu. Pismo prenosimo u cijelosti:

,,S posebnim zadovoljstvom, želim se javno zahvaliti Kantonalnoj bolnici u Travniku, gdje me je vrlo uspješno operirao hirurg/ortoped, prof.dr. Mithat Asotić, sa svojim stručnim timom.

Nije lahko riječima iskazati svoje moralno osjećanje za svu pažnju, za požrtvovanje i stručnost koju mi je priredila ova zdravstvena ustanova,  čiji subjekti ovu instituciju pretvaraju u kultnu u regionu. Počev od glavnog doktora M.Asotića, kao i drugih ljekara te med.sestara i tehničara mogu samo riječi najljepše za njihovu ljubaznosti, stručnost kao i otmjeni, učtiv način objašnjavanja kako da se prilagodim novom načinu života nakon operacije.

Njihove jasne i razumljive riječi su me potakle u dno duše, srca i uma, koja me obavezuje da nakon izlaska iz ove zdravstvene ustanove napišem širi esej o njihovom odnosu prema pacijentu i čovjeku i borbi za njihov život.

Naime, i prije opretivnog zahvata i nakon operacije svo osoblje je pokazalo visoku organiziranost i predanost da mi iskreno pomognu u liječenju i posebno držanju. Njihova konkretna i razgovjetna uputstva su se duboko urezala u moju svijest.

Nakon buđenja, poslije operativnog zahvata (ugradnja kuka na mojoj lijevoj nozi), nikada neću zaboraviti osmijeh doktora M.Asotića kada mi je rekao: ‘’Profesore, sada su noge jednake. Mi smo učinili što je do nas, a sada je na vama da nastavite i pomognete sebi, jer vi ste potrebni porodici, našim fakultetima i društvenoj zajednici. Ovdje vam je svo osoblje na raspolaganju i slijedite njihova uputstva…’’

Bezbeli, ovaj stav doktora M.Asotića me je toliko motivirao da još dublje spoznam sebe i ljude iz okruženja. Ovo je prvo moje obraćanje za zaštitu zdravlje jednoj zdravstvenoj ustanovi, jer raniji moji kontakti sa drugim zdravstvenim ustanovama bili su neuspješni. Ili oni nisu razumjeli mene i moje zdravstveno stanje, ili ja nisam razumio njih. Prvi čovjek medicine u regionu, koji je prodro u moj problem doista je doktor M.Asotić kojem se želim zahvaliti od zemlje do neba.

Prilikom mojih telefonskih kontakata i posjeta koje sam imao sa prijetaljima i žurnalistima, istakao sam i brojne druge medicinske djelatnike ove kultne zdravstvene ustanove, koji su mi ukazali pomoć i pažnju. Ovom prilikom navest ću nekoliko imena, žaleći ako neko ime ispustim, a to su prije svih: dr.Semidin Ramić, dr.Selmir Topčić, dr.Saša Živanović, dr.Mesud Ridžal, dr.Šaban Orhan, mr.Halep Ifet, radiolog Sead Skoko, med.sestre Nerma Hrustanović, Aida Mujčić, med.tehn. Elmedin Trkić, Alen Klisura, Kenan Silajdžija i dr.

Na koncu, ovog kraćeg mog obraćanja, slobodan sam reći da bi svakom preporučio da zaštitu zdravlja zatraži u Kantonalnoj bolnici u Travniku, jer ona posjeduje sve što jedna medicinska ustanova u svijetu ima, stručne kadrove koji se vladaju u skladu sa svjetskim medicinskim etičkim kodeksom.

Travnik, 18.05.2018. godine”

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.