Dinamo želi Marka Pjacu! Ta se informacija jučer probila hrvatskim medijima, odmah zaintrigirala maštu brojnih navijača hrvatskog prvaka. Dinamo bi svakako profitirao povratkom bivšeg igrača, dok bi Pjaca u Maksimiru mogao vratiti status hrvatskog reprezentativca, pa i jednog od najzanimljivijih igrača s ovih prostora. Sportski direktor Zoran Mamić već je krenuo u akciju vraćanja Marka Pjace, no iz današnje perspektive taj se potez čini – nemogućom misijom. I prilično nerealnom kombinacijom…

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Marko Pjaca u Juventus je stigao u transferu vrijednom 23 milijuna eura, a godišnja plaća iznosi mu dva milijuna eura. I već je samo ta činjenica – veliki problem. Dvije dosadašnje posudbe Pjaca je odradio u Schalkeu i Fiorentini koji su preuzimali njegovu plaću, Zagrepčani to ipak nisu u stanju. Niti približno, godišnje plaće ‘modrih’ nogometaša ne prelaze 500 tisuća eura (netto). Marka Pjaca očekivano u ovom trenutku ne zanimaju financije, već samo minutaža i povratak ozbiljnom nogometu, no u Juventusu imaju svoju računicu. A njih se tu ipak najviše pita…

U Maksimiru razmišljaju o posudbi, nerealno je očekivati kako će Dinamo izdvojiti traženi iznos Juventusa, višemilijunskom ponudom izbiti Talijane ‘iz cipela’, pa otkupiti Pjacin ugovor. Prema tome, ostaje tek mogućnost posudbe. Teško je očekivati kako bi se u Dinamu zadovoljili tek šestomjesečnom posudbom 24-godišnjeg nogometaša, za isplativost ovog projekta Pjaca mora biti ‘zavezan’ za Maksimir minimalno godinu dana ili čak 18 mjeseci. Do kraja sljedeće sezone.

Foto: GIORGIO PEROTTINO

Puno će toga ovisiti i o europskom statusu Dinama na proljeće. Dohvate li ‘modri’ drugu ili treću poziciju u Ligi prvaka, pa si osiguraju još jedno europsko proljeće, dolazak Pjace dobio bi više smisla. U slučaju četvrtog mjesta u skupini, pa i ispadanja iz Europe, Dinamo bi ‘u ponudi’ imao samo HNL i Kup, premalo utakmica za ‘vraćanje Pjace’ u nogometni život. Posebice jer u Dinamu uvijek razmišljaju o mladima, klupskoj budućnosti koja će ‘modrima’ osigurati novac. I tu bi na proljeće prioritet trebao biti razvoj Antonija Marina.

Marko Pjaca i Dinamo međusobno se vole i respektiraju, no teško je povjerovati kako će svoju ljubav obnoviti već ove zime. Pa čak i uz obostranu najbolju volju. U Juventusu bi mogli razmišljati drugačije, svog igrača pokušati nogometno vratiti kroz neki drugi europski klub. Vjerujte, bit će ih zainteresiranih, mnogi se sjećaju kako je Pjaca izgledao na Europskom prvenstvu 2016. godine. A to su mnogi spremni bogato platiti, nažalost i puno bogatije od Dinama. 

Foto: 24sata/Grafika

Foto: ALBERT GEA

Izvor: Hrvoje Tironi / 24sata.hr

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.