Akustična verzija pjesme “O, sveta noći” izvedena je u bolničkoj sobi u Nashvilleu (SAD), a snimka se vrlo brzo proširila.

Akustična verzija pjesme “O, sveta noći” izvedena je u bolničkoj sobi u Nashvilleu (SAD), a snimka se vrlo brzo proširila.

Penn Pennington dugogodišnji je gitarist iz Nashvillea koji je 23 godine nastupao u operi. Boluje od karcinoma. O njemu se brine Alex, medicinska sestra zaposlena u Centru za borbu protiv raka “Sarah Cannon”. Kada je saznala čime se Penn bavi, Alex je odlučila u bolničku sobu donijeti gitaru. Predložila je da zajedno otpjevaju jednu od najpoznatijih blagdanskih pjesama.

Uslijedile su probe, a Pennington je u bolničkom krevetu uspio uskladiti melodiju s glasovnim sposobnostima Alex. Tako je nastala popularna pjesma koja je brzo pokupila simpatije internetskih korisnika širom svijeta.

Video njihovog dueta zabilježila je Pennova kći. Snimka je brzinom svjetlosti obišla svijet, a u komentarima su se nizale pohvale i riječi podrške upućene virtuozu na gitari.

“Ovo zvuči prelijepo. Nadam se da ćete se oporaviti i ponovno svirati na sceni”, jedan je od komentara koje prenosi “Do you remember”.

“Nevjerovatno! Ja sam zdravstveni radnik i pjevala sam sa svojim pacijentima. To samo pokazuje koliko su medicinske sestre predane poslu. Voljela bih vidjeti još ovakvih snimki i da medicinske sestre češće pjevaju”, jedan je od komentara.

Više saznajte na izvornom linku: N.N. – Pjesmom protiv bolesti: Duet pacijenta i medicinske sestre raznježit će vas / (klix.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.