Ipče Ahmedovski poginuo u 28. godini Društvene mreže
Pjevač je ovom pjesmom naslutio svoju smrt: Jedna stvar ga je uništila

U julu će se navršiti 25 godina od njegove tragične smrti, a njegovi hitovi i danas se pjevaju

Avaz.ba

Pjevač Ipče Ahmedovski poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći na Ibarskoj magistrali. U julu će se navršiti 25 godina od njegove tragične smrti, a njegovi hitovi i danas se pjevaju.

Imao je samo 28 godina, a već je bio vlasnik pet albuma i brojnih hitova koji su se slušali na svim radiostanicama.

Njegove kolege, poput Esada Plavog, potvrđuju da je Ipče bio itekako “opasan pjevač” i da s njim nije bilo lako pjevati “rame uz rame”, upravo iz svih gore navedenih razloga koji su ga činili jednim od “najjačih” pjevača tog vremena. Lijepo je izgledao, plijenio je nekom posebnom harizmom, pozitivnošću, apsolutno vladajući situacijom i onim što radi. 

Ipče je imao djevojku Zlatu, trebali su se vjenčati, ali im zla kob i Ipčetova neobuzdana ljubav za automobilima i brzoj vožnji nisu dali da se to desi. 

Kobne večeri, prije nego što će otići u Vreoce kod svoje djevojke Zlate, Ipče je sjedio s društvom u jednoj kafani, veselio se, ne sluteći da će ubrzo doživjeti tragediju. Ipče je kasnije krenuo na put i udario u šleper koji mu se našao na putu.

Godinu pred pogibiju, kao da je predosjećao tragediju, Ipče je na posljednjem albumu imao pjesmu koja je u to vrijeme bila veoma popularna “Kad nestanem jednog dana”. U njoj je proročki naslutio svoju tragediju.

(Autor: Avaz)