Kontroverzna pjevačica Sinead O’Connor tvrdi da se “morala braniti” od nasilnog Princea jer ga nije poslušala kada joj je naredio da ne psuje u intervjuima.

Pjevačica je snimila obradu njegove pjesme ‘Nothing Compares 2 U’ 1990. godine te ju je proslavila.

U intervjuu za ‘Good Morning Britain’ 52-godišnja O’Connor se prisjetila jednog jedinog puta kada je upoznala pokojnog muzičara.

– Nismo se dobro slagali. Zapravo, on je mene pokušao pretući, a ja sam se branila. Bilo je tako zastrašujuće iskustvo – rekla je Sinead.

– Pozvao me u svoju kući jedne noći jer sam snimila njegovu pjesmu pa je htio da mu budem štićenica. Naredio je da više ne psujem u intervjuima, ali Irci stalno psuju pa sam ga poslala u onu stvar. Onda je otišao na sprat, uzeo jastuk u kojem je držao nešto i s čim me počeo ganjati – dodala je irska kantautorica.

Potom je istrčala iz njegove kuće, ali nastavio ju je slijediti u svom automobilu.

– Pljuvala sam po njemu dok me on pokušavao udariti – tvrdi Sinead.

Nakon incidenta se više nikad nisu vidjeli, a Prince je preminuo 21. aprila 2016. uslijed predoziranja lijekovima, odnosno smrtonosnom količinom fentanila.

Podsjećamo pjevačica Shinerad O’Connor nedavno je prešla na islam i sada se zove Shuhada Davitt.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba