U prekrasnom ambijentu restorana „Alga“ u Bosanskoj Krupi zadnjeg dana januara 2019. godine održana je Izvještajna godišnja skupština Planinarskog društva „Grmeč“ Bosanska Krupa kojom je predsjedavao Muho Šertović, presjednik Skupštine. Druženje planinara preteklo je u radnoj i svečanoj atmosferi, ali bilo je vremena i za druženje.

Na sjednici Skupštine jednoglasno su usvojeni izvještaji za proteklu godinu, kao i planovi za tekuću 2019. Kako je istakao Kenan Saračević, predsjednik UO PD „GRMEČ“, 2018. godinu su obilježili rast broja članova Društva, kao i brojne akcije na uređenju staza i okoliša, te mnogi planinarski pohodi.

Za 2019. godinu usvojen je ambiciozan plan da se nadmaše svi ovogodišnji rezultati rada Društva iz razloga što je ovo jubilarna godina za PD „GRMEČ“. Naime, ove godine PD „GRMEČ“ slavi 10 godina svoga postojanja. U ovoj slavljeničkoj godini bosanskokrupski planinari će pored svojih redovnih pohoda organizirati i rođendanski pohod na jednu od bosanskokrupskih zelenih ljepotica.

U izbornom dijelu, za novog člana Skupštine izabran je Emir Bešić, a za sekretaricu Društva Jasmina Rešić.

Na kraju druženja novopridošlim članovima podijeljene su članske iskaznice uz riječi tople dobrodošlice, a onda je uslijedilo neizostavno fotografiranje.

Planinarsko društvo „Grmeč“ je i ovaj put pokazalo da je jedno od najrespektabilnijih udruženja u Bosanskoj Krupi, ali i šire.