Na Svjetskom prvenstvu u Fit kidu koje se održava online od 12. do 15. novembra na Sjevernom Kipru, Sportsko – plesni klub „Gloria“ iz Velike Kladuše, kao ambasador Bosne i Hercegovine, a rame uz rame sa 17 zemalja svijeta, osvojio je odlično drugo mjesto.

Ismihana Dizdarević, Nejla Hasna Balić, Lemia Nur Habiba Balić, Dina Dizdarević i Melina Alibašić predstavile su se u subotu, 13. novembra sa koreografijom „Bring me to life“ u kategoriji FitnessDance group.

Prezadovoljne rezultatima trenerice Edina Dizdarević i Alma Hodžić Balić ističu: “Presretne smo i prezadovoljne rezultatom naših plesača. Iako su plesači bili bolesni, uspjeli smo uvježbati i poslati koreografiju koja je osvojila 2. mjesto. Naša sreća je još veća kada smo vidjeli (pošto je takmičenje bilo online) u kakvim dvoranama i uslovima treniraju druge države. Tim više smo ponosne na naše cure. Donijele su našoj domovini medalju svjetskog sjaja.” – kazale su trenerice koje su se zahvalile fotografu Edisu Kadriću koji je radio fotografije i video kojim su se predstavile članice Kluba i osvojile drugo mjesto. Servisne informacije, nedjelja, 14. novembar 2021. godine

(RVK)