Predsjedavajućem Općinskog vijeća onemogućen je pristup pečatu od strane kćerke načelnika Velike Kladuše Edine Abdić Pleho, koja usput nema nikakve veze sa organom uprave, što je nezabilježeno u novijoj historiji BiH.

Povodom ovog skandaloznog događaja održana je i pres konferencija od strane klubova koji su do jučer bili opozicija zajedno sa predsjedavajućim vijeća.

Policija je uzela izjave vezano za ovaj slučaj i po dužnosti bi trebali da su informirali Tužilaštvo USK, ali u svakom slučaju kako neslužbeno saznajemo za dodatnu krivičnu prijavu angažovan je i advokat.

Ovo je rezultiralo sinoćnjom akcijom u kojoj je privedena Abdić Pleho, saslušana i puštena na slobodu, suprotno tvrdnjama Laburističke stranke i njene sestre Elvire Abdić Jelenović, kako je Edina Abdić Pleho lišena slobode suprotno zakonima i Ustavu BiH. Informaciju da Edina Abdić Pleho nije lišena slobode, potvrdio je i MUP USK.

Sukladno članu 367. krivičnog zakona FBiH, za oduzimanje ili uništenje službenog pečata ili službenih spisa propisana kazna zatvora do tri godine.

Izvor: usn.ba