Danas je za mene bio najvažniji dan u slalomskim nadmetanjima iako sam vozila obije vožnje na sigurno, jer su uvjeti unatoč naporima organizatora bili dosta teški. Nekako sam vozila s rezervom kako bih bila sigurna da ću završiti utrku. Ono što je najvažnije da sam uspjela biti na pobjedničkom sljemenskom postolju, rekla je Lucija nakon što je pobijedila na domaćem terenu.

Smetiško je nedavno u slovačkoj Jasni slavila na dvije utrke slaloma i veleslaloma Europskog kupa. Učenica je prvog razreda privatne gimnazije u Zagrebu, a članica je Skijaškog kluba osoba s invaliditetom Sljeme. U skijanje se uključila od ranih godina osnovne škole. Skija s jednom rukom i vjeruje kako će za dvije godine nastupiti na zimskim paraolimpijskim igrama u Pekingu.

Drugo mjesto zauzela je Nizozemka Claire Petit, dok je treća bila Španjolka Raquel Muniz Martinez. 

U konkurenciji paraslalomaša oštećenog vida naš Damir Mizdrak s vodičem Marijom Coch zauzeo je drugo mjesto, dok je pobjedu ostvario Austrijanac Johannes Aigner. U konkurenciji stojećih paraslalomaša Lovro Dokić zauzeo je peto mjesto, a slavio je Islanđanin Hilmar Orvarsson.

U subotu je na rasporedu još jedan slalom za WPAS bodove. Od 25  do 29. veljače na sljemenskom Crvenom spustu nadmeće ukupno 43 natjecatelja iz 17 država u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Više saznajte na izvornom linku: HINA – Pobjeda Lucije Smetiško u paraslalomu na Sljemenu / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.