Danas blijedo izdanje crveno bijelih pod Borićima u utakmici, koja je bila veoma važna za naš tim i zaslužena pobjeda gostiju iz Posušja za plasman na prvu poziciju prvenstvene tabele m:tel Prva liga FBiH nakon odigranih dvanaest kola. Da Posušje nije doputovalo u Bihać sa bijelom zastavom, pokazali su odmah na početku utakmice, tačnije u prvoj minuti susreta, kada golom debitanta Nenadića dolaze do vodstva 0:1 i na odmor se odlazi sa prednošću gostiju.

Jedinstvo je u drugom dijelu susreta pokušalo doći do poravnanja rezultata ali bez konkretnih akcija i prilika za gol. Loša igra crveno bijelih u današnjem susretu, bez borbenosti i požrtvovanja u igri, također i bez posebne taktike, koja bi pomrsila račune danas odličnoj ekipi Posušja. Mnogo nervoze u igri, ne povezanosti u igri crveno bijelih, konkretnih poteza i taktike, a sve to gosti uspješno iskorištavaju i u sudijskoj nadoknadi vremena 90+1 dolaze do konačnog rezultata 0:2, a strijelac je bio Glavina, koji je ušao sa klupe u 82′ susreta.

Svakako da je ovo bio loš dan naših momaka i da ovu utakmicu treba što prije zaboraviti, te se okrenuti narednom susretu naših crveno bijelih, kada putuju na gostovanje ekipi NK VIS SIMM BAU jer bez obzira na današnji ishod utakmice još ništa nije izgubljeno. Prvoplasirani HŠK Posušje je na prvoj poziciji sa osvojenih dvadeset i četiri boda, dok se Jedinstvo nalazi na šestoj poziciji sa osvojenih dvadeset bodova.

Veoma mala bodovna razlika prvenstvene tabele pokazuje da je Jedinstvo i dalje u igri za vrh tabele, a do kraja prvog dijela prvenstva 2020/2021 su preostala još tri kola i ništa nije još izgubljeno!

Izvor: NKJEDINSTVO.NET/Biscani.net