Ovogodišnja Evrovizija počela je prije dva dana, a večeras se održava drugo polufinale, u kojem će se publici predstaviti 18 zemalja sa svojim numerama.

U današnjem polufinalu nalaze se dvije države koje su, prema kladionicama, već mjesecima najveći favoriti za pobjedu na Evroviziji, o čemu se uveliko priča širom starog kontinenta.

Obradom podataka sa različitih kladionica, šanse za prolaz su iskazane u procentima. Holandija i Švedska se najbolje kotiraju sa po 94 procenata.

Odmah iza njih, na trećem mjestu nalazi se Rusija sa 93 procenta. Na četvrtom mjestu je Azerbejdžan sa 92 procenta, dok se na petom mjestu nalazi Švicarska sa 90 procenata.

Šesto mjesto zauzima Malta sa 85 procenata, a na sedmom je Makedonija sa 71 posto šanse. Isti broj procenata ima i Norveška, dok je na devetom Jermenija sa 59 procenata. Na desetom je Danska sa 52 procenta.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.