Pobijedio je u šestoj sezoni “Zvezda Granda” nakon čega se gotovo potpuno povukao sa estrade, a mnogi žale što je zanemario talenat i nije snimio hit.

Nakon pobjede Darko Martinović je snimio album prvijenac, kao poklon od produkcije, ali nakon toga gotovo nestaje sa muzičke scene i iz medija . Pojavljuje se ponekad u “Grandovim” emisijama, a novu pjesmu nije snimio već dvije godine

Darko je rođen je 03.09.1985. godine na Cetinju. Od samog početka važio je za jednog od omiljenih takmičara i kod publike, ali i kod kolega pjevača.

Slabovid je, kako kaže, od rođenja, ali ne priznaje da je slijep.

– Mnogi misle da sam potpuno slijep, ali vidim otprilike pet posto.Vidim toliko da znam kada je dan, a kada noć. Kao klinac, kada sam počeo da se osamostaljujem, dolazilo je do nerazumijevanja od strane mojih vršnjaka. Oni nisu mogli da shvate taj nedostatak i to što ja ne mogu da igram fudbal. Djeca su znala da budu surova. Kasnije su me prihvatili i sada nemam nikakvih problema – rekao je on svojevremeno.

Darko vidi samo pet posto, a iako je gotovo slijep odlično vozi bicikl i igra košarku. Ovaj pjevač je kao veoma mlad doživio porodičnu tragediju zbog koje je prošao kroz veoma teške trenutke.

– Živim sa majkom i sa dvojicom braće, oni su mi pomogli da uspijem i kao pjevač i kao čovjek, a otac mi je umro prije četiri godine, kada su mu otkazali bubrezi. To su bili teški trenuci za mene, ali život je morao da ide dalje – ispričao je 2012. godine, odmah nakon pobjede u popularnom muzičkom takmičenju.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba