Pobuna protiv portparola Tužilaštva BiH


Mailovi novinara koji su uputili brojne primjedbe na Grubešićev rad
Pobuna protiv portparola Tužilaštva BiH

Grubešićev višegodišnji neprofesionalni odnos prema medijima izazvao kulminaciju gnjeva koji mu je isporučen putem e-maila u posljednja dva dana

Autor: A. ALJIMI

Novinarima je prekipjelo. U posljednja dva dana kulminirao je gnjev zbog višegodišnjeg neprofesionalnog odnosa portparola Tužilaštva BiH Borisa Grubešića prema medijima.

Prelivena čaša

Kako saznajemo iz izvora bliskih istrazi dvojica maloljetnika počinila su ovaj stravični zločin. Navodno jedan ima 15 i pol godina dok je drugi počinilac star 16 godina. Kako nam je isti izvor otkrio prvo je uhapšen 15-godišnjak koji je otkrio identitet svog saučesnika i za njim istražitelji tragaju. Nesretni starci su ubijeni sinoć tupim predmetom, a na mjestu zločina vidljivi su tragovi borbe, jer su nesretni starci pokušavali odbraniti. Kao motiv spominje se koristoljublje, jer je iz kuće odnesen novac i ostale dragocjenosti. Maloljetnici su također ukrali automobil od ubijenih penzionera koji su nekoliko sati koristili. 

Upit od 30. januara

Novinar „Oslobođenja“ Dragan Pavlović također je negodovao.

– Otkad su nam počeli dolaziti ovi žurni mailovi, s nestrpljenjem očekujem svaki naredni. Jako se radujem kad nas obavijestite da je Tužilaštvo posjetila kakva strana delegacija. Dosta nam je akcija, hapšenja… Ko to čita – ironičan je Pavlović.

Goran Obradović iz „Euroblica“ kaže da je jednom poslao deset pitanja te da je na svako dobio odgovor: “Poštovani, bez komentara.”

– Primite se posla i počnite provoditi zakon u interesu naroda s kojim živite i koji vas plaća – naveo je Mili Marušić, urednik portala SirokiBrijeg.info

PISANIM UPITOM 

Jučer smo od portparola Grubešića zatražili da se očituje na zamjerke novinara, ali ovog puta nije bilo čak ni odgovora – bez komentara. Nije odgovorio ništa.


 Ovo nije lični atak, ali građani plaćaju tu poziciju

– Ovo nije lično atak na tebe, ali ti si plaćen da budeš glasnogovornik Tužilaštva. Ukoliko je politika da novinarima ne govorite ništa, šaljete “kancelarijske uratke”, odgovarate “bez komentara”, upućujete na web-stranicu ili ne odgovarate ništa, bilo bi dobro da to i zvanično saopćite, a samim time tu poziciju “ukinete”, jer ipak je plaćena našim i novcem ostalih građana – navela je Tatjana Sekulić, izvršna producentica N1.

(Autor: Avaz)

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...