Počela Sedmica Vijeća učenika Gimnazije Bihać


Danas je u Gimnaziji u Bihaću počela Sedmica Vijeća učenika, projekat osmišljen od strane Vijeća učenika ove škole, te bivših predsjednika istog.

Sedmicu punu edukativnih, sportskih, kulturnih i zabavnih dešavanja, otvorila je radionica na temu “Rušenje stigme nad osobama sa mentalnim poremećajima” koju je vodila Odobašić Dalila, a održana je u prostorijama Gimnazije Bihać.

Sutrašnji dan je rezervisan za Prvi memorijalni košarkaški turnir “Sulejman Ferizović”, koji će biti održan u sali Gimnazije, a okrunjen All-star utakmicom između starih i trenutnih gimnazijalaca, koja će se održati u subotu u sportskoj dvorani Luke.

Kulturni aspekt Sedmice Vijeća učenika se ogleda u 4. Književnoj večeri koja ove godine nosi naziv “Rijeke ljubavi kroz prozu i poeziju”, a bit će upriličena u srijedu u Gradskoj galeriji, s početkom u 19 sati.

Radna sedmica se završava Svečanom sjednicom Vijeća učenika, na kojoj će biti predstavljen rad ovoga Vijeća, koje je ujedno i jedno od najstarijih Vijeća učenika u Bosni i Hercegovini, a u subotu nas pored All-star utakmice očekuje i radionica na temu “Muzika kao obrazovanje” koju će držati poznati bosanskohercegovački reperi Frenkie i Kontra. Istu tu veče održat će koncert u Adi clubu 10, povodom desete po redu Večeri gimnazijalaca kojom će Sedmica Vijeća učenika i završiti.

Svi prihodi od prodaje ulaznica za dešavanja u toku ove sedmice idu u humanitarne svrhe, tačnije NVO Otvorena mreža koja pomaže ljudima širom Bosne i Hercegovine.

vj

 

 

 

 

 

 

 

//ABC0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...