Članice Ženskog košarkaškog kluba „Sana“ iz Sanskog Mosta redovno treniraju u Gradskoj dvorani i čekaju nova takmičarska iskušenja u Ligi za djevojčice U- 14 Unsko – sanskog kantona koja bi trebala startati početkom narednog mjeseca. U ovom uzoritom sportskom kolektivu trenira oko 25 mladih košarkašica u selekcijama kadetkinja i pionirki.

Prema riječima trenera Emira Lasića, želja je da se klub osvježi sa novim snagama i stoga je upućen i javni poziv za prijem novih članica. On je pozvao mlade Sanjanke, generacija 2005. godiste i mlađe, da se uključe u sportski život našeg grada, a cilj je da se u Sanskom Mostu omasovi bavljenje ovim popularnim sportom. Trener Lasić naglašava da će pored treninga , te odigravanja prvenstvenih i prijateljskih utakmica, mlade sanske košarkašice učestvovati i na velikom broju turnira za njihov uzrast kako u Sanskom Mostu, tako i u velikom broju gradova u BiH. Stoga poruka mladim Sanjankama glasi „ Treniraj – igraj – putuj – druži se“. Zainteresirane djevojčice, ali i djevojke se mogu javiti tokom održavanja treninga u Gradskoj dvorani ponedjeljkom , srijedom i petkom od 19 sati. Više informacija o radu o klubu i novom upisu u školu košarke mogu se naći na fb stranici ŽKK „Sana“. Pomenimo, sanske košarkašice su od ponovnog osnivanja kluba dva puta u Sanski Most donijele pobjednički pehar. Šampionke Unsko – sanskog kantona bile su 2013. i 2016 godine.

Cilj kluba je da u narednim godinama sanske košarkašice dostojno predstave grad na devet rijeka, te ujedno i vrate žensku košarku tamo gdje joj je i mjesto. Naime, Ženski košarkaški klub „Sana“ postojao je i prije rata i postigao je veoma zapažene rezultate u Krajiškoj, kasnije i u Republičkoj ligi, a bio je i osvajač KUP-a BiH. Dakle radi se o trofejnom klubu i uzoritom sportskom kolektivu, te s toga još jednom pomenimo i slogan Ženskog košarkaškog kluba „Sana“, a to je – „Budi dio pobjedničkog tima, budi i ti šampion“.

Izvor: RTVSANA