Počinje lovna sezona na području lovišta općine Velika Kladuša


Sezona lova na visoku divljač, sa visokih i niskih čeka, na području lovišta Velika Kladuša počinje danas, 02. juna. Lov će se odvijati subotom u periodu od 18:00h do 22:00h i nedjeljom od 04:00h do 09:00h, piše Radio Velika Kladuša.

U petak, 01. juna u prostorijama Udruženja lovačke organizacije „ Velika Kladuša održan je sastanak sa vođama grupa, koje će u mjesnim zajednicama biti zadužene za raspored, evidenciju i kontrolu učesnika u lovu. Iz ULO upozoravaju građane da bez prijeke potrebe ne zalaze u šumska područja, ali kako je otpočela i sezona gljiva, ukoliko građani to čine mole se da budu veoma jasno obilježeni i veoma oprezni. Prema riječima lovnika Zahirović Jasima, najvažnije je da se sigurnost stavi na prvo mjesto.

Svim lovcima želimo sretan i uspješan nastupajući lov i to lovačkim pozdravom: „ Dobar pogled i dobra kob!“

Zakonska obaveza svakog učesnika u lovu jeste da, pored dozvole za lov visoke divljači, sa sobom moraju imati i važeću člansku kartu ovjerenu markicom za tekuću lovnu sezonu. Također, dužnost lovaca je da budu obilježeni fluorescentnim prslukom, bez kojeg lovcima neće biti dozvoljen lov. U skladu sa zakonskim propisima, pravo lova na području lovišta „ Velika Kladuša“ imaju isključivo samo članovi ULO „ Velika Kladuša“. Ono što je važno naglasiti jeste da su posebna pažnja i oprez najpotrebniji u dijelovima lovišta koji graniči sa Republikom Hrvatskom zbog učestalog ilegalnog boravka i prelaska migranata, kako bi se izbjegle neželjene nezgode ili stradanja.

Svim lovcima želimo sretan i uspješan nastupajući lov i to lovačkim pozdravom: „ Dobar pogled i dobra kob!“0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...