Nogometaši jedinstva će danas, u okviru 12. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, na stadionu Pod borićima ugostiti ekipu Zvijezde.

Nakon prethodnog kola, u kojem je Jedinstvo gostovalo kod ekipe Olimpika na Otoci, te se u Bihać vratili bez bodova, Vlado Jagodić i njegova ekipa su optimistični pred današnju utakmicu.

“Dolazi nam tim koji ima samo četiri boda manje od Veleža, u vrhu je tabele, tako da će ovo biti ozbiljan test za nas. Igrači to vrlo dobro znaju. Bit će teško kao što je bilo i protiv Olimpika, s tim da je Zvijezda mnogo mlađa momčad i uz to poletnija, brža… Njihovi rezultati u ovoj sezoni za mene ne predstavljaju nikakvo iznenađenje”, kazao je šef stručnog štaba Vlado Jagodić, pa potom nastavio:

“Zvijezda u Bihać dolazi rasterećena s namjerom da ostvari pozitivan rezultat. S druge strane, mi smo pod imperativom i moramo učiniti sve kako bismo odigrali dobar meč i na kraju osvojili tri boda. Oni koji istrče na teren moraju imati na umu da toplo-hladno ne donosi rezultat, a uz to je i sve manje prostora za analizu, jer svaka naredna minuta, utakmica…, donosi konačan odabir za timu. Kao trener bio bih najsretniji da mogu zadržati sve igrače, no realnost je takva da ćemo se nekima morati zahvaliti. Zato želim da daju maksimum.”

U odnosu na prošlosedmični meč sa Olimpikom, Jagodić će na raspolaganju imati iskusnog ofanzivca Damira Rovčanina, dok zbog suspenzije u kadru neće biti Ante Petrović. Komentarišući suspenziju Petrovića, Jagodić je kazao:

“Jedinstvo je klub sa tradicijom, ima svoja pravila, bez obzira o kome bilo riječ. Ako neko ide iz greške u grešku, ne prihvata savjete, onda obično dođe ona narodna izreka: ‘Možeš koliko hoćeš, ali ne dokle hoćeš’. Žao mi je, naravno, što Petrović nije s nama, međutim šta je, tu je. Fokusiran sam sada isključivo na igrače na koje mogu računati.”

ANALIZA

NK JEDINSTVO:
– Od ukupno šest odigranih utakmica na stadionu Pod borićima, Jedinstvo je slavilo četiri puta. Najveća domaća pobjeda je bila 3:0 protiv NK Vitez u osmom kolu Prve lige FBiH. U 11 odigranih utakmica do sad, Jedinstvo ima ukupno 18 bodova. Gol razlika 12:11, odnosno, dvanaest postignutih i jedanaest primljenih golova. Nogometašima Jedinstva je cilj pobjeda, kako bi se ponovo počeli penjati vrhu tabele.

NK ZVIJEZDA:
– Kada su u pitanju gostujuće utakmice Zvijezde, stanje je sljedeće: Od šest odigranih utakmica nogometaši Zvijezde su u gostima slavili samo dva puta, a dva puta su odigrali neriješeno. Međutim, Zvijezda je i dva puta izgubila na gostujućim utakmicama, a najveća izgubljena utakmica bila je od Ekipe Veleža u Mostaru 7:0. U 11 odigranih utakmica, Zvijezda se popela na drugo mjesto tabele sa 23 osvojena boda, te u Bihać danas dolaze po pobjedu. Gol razlika 16:11, odnosno, šesnaest postignutih i jedanaest primljenih golova.

Usporedbom vidimo da Jedinstvo je u blagoj prednosti sa utakmicama na domaćem terenu u odnosu na Zvijezdu koja je samo dva puta slavila u gostima.

Optimističan uoči utakmice protiv Zvijezde je i defanzivac Slađan Antić, koji se pokazao kao pravo pojačanje za crveno-bijeli tim.

“Znamo da dolazi jedan od boljih timova u ligi, pokazuje to i tabela, međutim domaćini smo i sve osim pobjede bi bilo ravno neuspjehu. Vjerujem da će svi koji dobiju priliku dati svoj maksimum, jer jedino tako možemo doći do cilja, odnosno pobjede”, poručio je Antić.

Na konferenciji za medije prisutnima se također obratio i direktor Jedinstva Adnan Bajrić, koji je, između ostalog, istakao kako je klub u fazi rješavanja administrativnih problema kako bi se uskoro započeli radovi na unapređenju terena.

Jedinstvo i Zvijezda se, podsjećamo, sastajudanas, 27.10. s početkom u 14:30 sati.