Haris Babić: Ostvarivanje sportskog sna

Dejla Sehic / Biscani.net

Od marta tekuće godine, Bihać postaje bogatiji za dječiju školu sporta pod vodstvom mladog trenera Harisa Babića.

Upisavši prvu godinu na Pedagoškom fakultetu Univerziteta u Bihaću, na Odsjeku za tjelesni odgoj i sport, Bišćanin Haris Babić stiče svoje prvo iskustvo u struci i to u Univerzalnoj školi sporta u Bihaću.

Tu je proveo pet godina, te stekao svoje prvo iskustvo odmah na početka studiranja, a ono što je najbitnije – javila se ljubav prema onome što studira i radi, te je shvatio da se time želi baviti i ostatak života. U toku studiranja na Pedagoškom fakultetu, Babić je bio i predsjednik Unije studenata Univerziteta u Bihaću.

Nakon okončanja prvog ciklusa studija, Babić upisuje master studij na Univerzitetu u Tuzli, koji je uspješno završio s prosjekom ocjena 10.0, te u martu mjesecu tekuće godine će uslijediti i odbrana završnog rada.
Ono što je bitno istaći jeste da Babić na ovome ne planira stati. Naime, želi i dalje raditi na usavršavanju te doprinosu sporta u Bihaću i Kantonu.

Ono što slijedi nakon mnogih uspjeha jeste i otvaranje škole sporta, koje će biti upriličeno u mjesecu martu. Plan je da djecu, pomoću igre i zabave, upoznaje sa mnogim osnovama različitih sportova, te na taj način doprinese razvoju sporta u Bihaću, ali i proširi vlastite vidike, stekne više iskustva te stečeno znanje primijeni u praksi. Sve informacije vezano za školu sporta za djecu „HB“ možete vidjeti na facebook stranici: https://www.facebook.com/Skola.sporta.za.djecu.hb/

U novoosnovanom skijaškom klubu Plješevica, koji je uveliko počeo sa radom i naišao na pozitivne reakcije građanja Bihaća i šire, Babić je na skupštini Kluba izabran za sekretara. Kako je kazao za portal Biscani.net, urađene su mnoge aktivnosti za vrlo kratak period, te ovim putem najavio saradnju svoje škole i pomenutog kluba.

Više o školi sporta „HB“, uskoro pročitajte na portalu Biscani.net.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...