I dok su rukometašice Podravke Vegete „razbijale“ glavu dilemom danskog kraljevića Hamleta – Biti ili ne biti i cijelu utakmicu odigrale u tom stilu, hrabre gošće iz Kopenhagena se nisu obazirale na slavnog sunarodnjaka i u utakmicu su ušle bez dvojbi. S namjerom da pokore Koprivnicu, u čemu su i uspjele pobijedivši 32-29 u 6. kolu EHF Kupa.

Nakon početnog vodstva domaćih rukometašica, Kopenhagen, polako usmjerava utakmicu u svoju korist. Već na poluvremenu se vidjelo da u orkestru Zlatka Saračevića nema puno raspoloženih za jednu krasnu, pobjedničku simfoniju. Sviralo se kao da se radi o pojedinačnom nastupu.   No nije to toliko problematično s obzirom da Podravki ova utakmica ionako nije utjecala na ništa…

Gošće su očitale lekciju domaćim rukometašicama, što je dobro i došlo, jer je bolje sad posrnuti, kad nema posljedica osim ugleda, nego u četvrtfinalu, kad svaka lopta a kamoli svaki poraz imaju za posljedicu odlazak na odmor do naredne sezone. „Kokice“ su se plasirale dalje i u utorak s nestrpljenjem čekaju ždrijeb s kim će u četvrtfinalu EHF Kupa.

Imaju dovoljno vremena da se oporave od šoka i shvate da ništa ne ide bez golemog truda i zajedništva. Jedno su najave na tiskovnim konferencijama, a drugo su igre na parketu. Jedini koji su bili na visini zadatka su gledatelji koji su bodrenjem i u trenucima kad lopta ne sluša njihove ljubimice ostavljali srce u gledalištu, koje je i u ovom susretu bilo poput raspjevane košnice.  

Više saznajte na izvornom linku: Željko Rukavina – Podravka Vegeta je pala: Bolje su bile gošće iz Kopenhagena / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.