“Uzimajući u obzir važnost trenutka u vezi sa stanjem poslovanja Aluminija d.d. Mostar, Asocijacija poduzetnika Hercegovine, čija je Aluminij članica, želi se pridružiti svima koji opravdano zahtijevaju od Vlade Federacije BiH, kao najvećega pojedinačnoga dioničara mostarske tvornice aluminija, da krajnje ozbiljno shvati iznimno teško stanje u kojemu se nalazi mostarski Aluminij i da žurno započne rješavati pitanja na koja izravno može utjecati”, poručili su iz Asocijacije poduzetnika Hercegovine.

Dodaje se kako bi prestanak rada Aluminija imao nesagledive posljedice, kako za uposlenike i njihove obitelji, tako i za mnoge druge ljude koji svoju egzistenciju vežu uz kooperaciju ili drugi vid suradnje s mostarskim poduzećem.

“Ujedno želimo podcrtati kako bi gašenje jednog tako važnog gospodarskog sustava kao što je Aluminij dovelo do mnoštva drugih negativnih posljedica u čitavome društvu, s dugoročnim negativnim učinkom, počevši od zdravstvenog, preko mirovinskog sustava pa sve do utjecaja na vanjskotrgovinsku bilancu zemlje i bruto društveni proizvod”, stoji u pismu podrške Asocijacije poduzetnika Hercegovine.