Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić posjetio je Općinu Novi Grad Sarajevo gdje je s načelnikom Semirom Efendićem potpisao sporazum o finansijskoj podršci ove lokalne zajednice Gradu Bihaću, u svrhu pomoći pri rješavanju migrantske krize.

Općinsko vijeće ove sarajevske općine je za pomoć Bihaću za probleme migrantske krize u narednom rebalansu budžeta, planiralo 50.000 KM, saopćeno je iz press službe Općine Novi Grad.

– Odlučili smo da ta sredstva uputimo tamo gdje su najpotrebnija. Dobili smo zahtjev od Grada Bihaća da im, ukoliko smo u mogućnosti, pružimo finansijsku pomoć i danas smo potpisali sporazum kojim će biti realizovana sredstva. Nadamo se da će ona biti od pomoći našim kolegama u Bihaću. Smatramo da je migrantska kriza naš zajednički problem. Vidjeli smo posljednjih dana kako se brzo problem s migrantima širi u sve dijelove BiH. Krajina je do sada nosila najveći teret krize, a u Krajini grad Bihać. Pomaganjem gradu Bihaću pomažemo i sebi – kazao je načelnik Efendić.

Gradonačelnik Fazlić zahvalio je na pomoći koju Općina Novi Grad Sarajevo pruža Bihaću.

– Radi se o značajnim finansijskim sredstvima u iznosu od 50.000 KM, koja ćemo trasferirati našem preduzeću Vodovod, u svrhu opremanja vodvoda u kampu Lipa – kazao je Fazlić.

Istakao je da je ovaj potez važan i simbolično kao čin same podrške, razumijevanja…

– Od prvog dana migrantske krize mi tražimo da se time bave državne institucije, oni koji to trebaju da rade, koji su za to plaćeni i od prvog dana te krize mi smo uvijek imali razumijevanje od naših kolega iz lokalnih zajednica, gradova i općina. Ja se zahvaljujem općinskim vijećnicima i načelniku za ovu vrstu pomoći – kazao je gradonačelnik Bihaća.

Izvor: Fena