28-godišnji tata Paul Henson iz SAD-a postao je prava zvijezda na Internetu nakon što je na Facebooku objavio fotografiju svog trogodišnjeg sinčića Caidena u kostimu princeze Else iz popularnog Disneyjevog crtanog filma ‘Snježno kraljestvo’!

Naime, ovaj tata odlučio je podržati sinovu odluku o izboru kostima za ovogodišnji Halloween, a uz fotografiju je objasnio svoj stav o tradicionalnim polnim stereotipovima. “Svi koji nas znate, znate da dopuštamo Caidenu da sam donosi odluke.

Odlučio je biti Elsa. A također želi i da ja budem Anna. Zadržite svoja muška sr… i droljaste dječje kostime, djeca bi se za maskenbal trebala pretvarati da su njihovi omiljeni likovi. Ove sedmice moj sin je princeza”, napisao je uz fotografiju, koja je dosad podijeljena preko 28 hiljada puta.

Tata je dodao: “Zašto posramiti dječake koji žele biti princeze? Kad djevojčice žele biti super heroji, to je slatko. Zašto ne bi bilo isto i za dječake koji žele biti princeze?”

Poruka ovog tate oduševila je i druge očeve i roditelje, koji su mu u komentarima pisali koliko ga podržavaju, a mnogi su pisali i kako se njihova djeca vole igrati igračkama koje, prema tradicionalnim stavovima, možda nisu ‘prikladne’ za njihov pol.

Preuzeto sa: miss7mama.24sata.hr

Više saznajte na izvornom linku: Redakcija – ‘Podržavam sinovu odluku da se maskira u princezu Elsu’ / (lolamagazin.com).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.