PODUZETNICI VELIKE KLADUŠE: Načelniče, priključite nam se ili ne smetajte!

cazin.net

Udruženje poduzetnika Velike Kladuše poslalo je dopis načelniku ove Općine, Fikretu Abdiću.

U dopisu su ga obavijestili da su organizovali mirne proteste protiv blokade GP Maljevac, ali i da su uspjeli riješiti sami problem u kojem se našla ova Općina, te pozvali ga da im se pridruži ili u najmanju ruku da im ne smeta.

Kompletno pismo pročitajte u nastavku:

U situaciji koja je zadesila Općinu Velika Kladuša, kojom su direktno ugožena osnovna ljudska prava, pravo na rad, pravo na sigurnost i pravo na slobodu kretanja kao i ekonomska stabilnost i sigurnost, Udruženje poduzetnika Velike Kladuše, dana 23.10.2018, godine održalo je mirnu protestnu šetnju zajedno s građanima ove Općine, želeći svim nivoima vlasti poslati jasnu poruku: Velika Kladuša ne može i ne smije biti blokirana blokadom graničnog prijelaza Maljevac.

To je prijelaz koji za Veliku Kladušu znači život. Ističemo da blokada graničnog prijelaza Maljevac, privrednicima ove Općine, ali i cijelog USK-a, nanijela je milionske nenadokandive štete, građane je ograničila u kretanju, radu i slobodi.

Pokrenuli smo i peticiju kojom tražimo hitnu deblokadu graničnog prijelaza Maljevac i u manje od 24 h imamo preko 400 potpisnika iste.

Udruženje poduzetnika u cilju ubrzavanja procesa deblokade graničnog prijelaza Maljevac, zajedno s Međunarodnom organizacijom za migracije IOM, pronašao je privremeno rješenje za smještaj migranata koji se trenutno nalaze u neposrednoj blizini graničnog prijelaza. Privremeni smještaj nalazi se van urbanog dijela grada.

Ovim putem želimo da Vas informišemo o našim naporima i aktivnostima, i da Vas, kao lokalnu vlast pozovemo da se priključite, u najmanju ruku da ne smetate u realizaciji projekta privremenog izmještanja migranata izvan urbanog dijela, a samim time i deblokade graničnog prijelaza Maljevac, te da na taj način date svoj doprinos u zaštiti prava građana ove Općine i rješavanju nastale situacije.

/cazin.net0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...