Strašna tragedija dogodila se jutros na autoputu u Geteborgu, u Švedskoj, u kojoj su život izgubile četiri osobe, od kojih su dvije djevojke porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

U saobraćajnoj nesreći, jutros oko četiri sata poginule su sestre Elma (19) i Irma Usto (10), te još dvije osobe, također mlađe dobi. 

Sestre Usto su kćerke Midhata Uste Mirze, pripadnika ratne Specijalne jedinice MUP-a RBiH, koji se sa porodicom nakon rata preselio u Švedsku. 

Ovu tužnu vijest objavila je na svom Facebook profilu Samira Memišević, djevojka koja također živi u Švedskoj. 

Brojni mediji u Švedskoj izvijestili su o ovoj teškoj nesreći. 

– Policija je dobila obavijest oko 04:07 sati da je jedan automobil udario direktno u betonski stub na dijelu autoputa E20 Olskroksmotet, koji prolazi sredinom Geteborga. Uzrok nesreće najvjerovatnije je klizavost i neprilagođena brzina.
 Policija traga i za osobom koja je snimala sabraćajnu nesreću prije dolaska policije i pobjegla sa mjesta nesreće, što se klasificira kao prekršaj za širenje privatnog snimka bez dozvole – piše Göteborgs-Posten.

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "http://connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));
Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Poginule sestre Usto, kćerke pripadnika ratne Specijalne jedinice MUP-a RBiH / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.