Folk diva Svetlana Ceca Ražnatović došla je prije dvije decenije iz rodne Žitorađe u Beograd kako bi započela svoju muzičku karijeru. Pjevačica je tada živela na Vračaru!

Foto: Instagram

Davne 1993. godine iza sebe je imala objavljenih pet albuma, a balkanska zvijezda Svetlana Ceca Ražnatović nekoliko mjeseci živela je kod prijateljice u jednom stanu na Vračaru. Kako saznaje “Blic”, stan koji je Ceca kupila u Beogradu prije svog punoljetstva u tom trenutku se renovirao. Ona do tada nije razmišljala o preseljenju u prijestonicu jer je završavala srednju školu u Žitorađi i tamo živjela.

Davne 1990. godine sa prodatih 350.000 primeraka albuma “Pustite me da ga vidim”, a godinu dana kasnije izlazi album “Babaroga” koji obara sve rekorde i Ceca odlučuje da od zarađenog novca kupi sebi stan na Banovom brdu. 

Foto: Instagram

1993. godine dolazi na ideju da se preseli u Beograd, pošto je završila srednju školu i započinje saradnju sa Marinom Tucaković i Aleksandrom Radulovićem Futom. Tog momenta počela je da renovira stan i dok je to trajalo živjela je kod porodične prijateljice Dragice u Kalenićevoj ulici, ali ne kao podstanar već kao gost. Faktički to je bio prvi stan u kom je Ceca boravila, dok je već uveliko bila zvijezda na prostoru čitavog Balkana.

Na četvrtom spratu na ovoj adresi i dalje je stan u kojem je Ceca provela prve dane u Beogradu. Nakon nekoliko mjeseci, Ceca se preselila u svoj stan na Banovom Brdu i tu je živjela do udaje. Upoznaje Željka Ražnatovića Arkana 1994.godine i započinju zajednički život u Diplomatskom naselju sve do 1997. godine dok kuća u ulici Ljutice Bogdana nije bila završena.

Foto:Instagram

Kada smo posjetili stambenu zgradu u srcu Vračara, saznali smo da se komšije i dalje sjećaju kada je, tada mlada, zvijezda živjela u ovoj višespratnici.

– Jao dobro ste me podsjetili. Uvijek se svima nama ljubazno javljala i pozdravljala, a bila je prelijepa. Kao anđeo – kaže za “Blic” jedna starija gospođa iz Kalenićeve ulice, koja je bila Cecina komšinica.

Mlađe generacije, koje žive u ovoj zgradi, ne sjećaju se perioda kada se u nju doselila Ceca, ali su od starosedjelaca čuli za tu priču. Mnogi su čak mislili da je to samo mit.

– Kada je snimila “Kukavica” i “Šta je to u tvojim venama” ljudi su se ispod prozora skupljali i pjevali njenu pjesmu. To je bilo da ne povjerujete, cijelom ulicom je odjekivala ta pjesma, cvijeće je svakim danom stizalo ovdje u Kalenićevoj. Koliko je to bilo cvjeća, mislim da je mogla da otvori najveću cvjećaru u Beogradu – priča gospođa koja nas je zamilila da njeno ime ne pominjemo u novinama.

Foto: Instagram

Fotografije zgrade u kojoj je živjela pogledajte u galeriji ispod:

Foto: Puls

Novi.ba/Pulsonline

Više saznajte na izvornom linku: – POGLEDAJTE GDJE JE CECA ŽIVJELA PRIJE UDAJE ZA ARKANA: KOMŠIJE VIŠESPRATNICE SE JOŠ UVIJEK SJEĆAJU, NIJE PLAĆALA KIRIJU A EVO S KIM JE DIJELILA STAN ! FOTO / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.