Fantastična kontra za veliko slavlje na kraju prvog dijela, a samo pola sata kasnije to veselje pretvorilo se u gorčinu. Riječki bunker nije izdržao i Rijeka poražena odlazi iz Genta nakon prve utakmice playoffa Europske lige. No ne I pognute glave. Rezultat 2-1 je i dalje itekako aktivan i paklena atmosfera na Rujevici možda je recept za prolazak dalje…

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Rijeka je bila u podređenoj situaciji cijelo vrijeme, a samo su se pred kraj trgnuli kada su se Belgijci povukli. Šteta, dojam je da se moglo puno bolje, no takva je bila Bišćanova taktika. 

BIŠĆAN NAKON GENTA

‘Nijedan poraz nije dobar. Ima nade, čeka ih ‘pakao’ Rujevice’

– Uvijek ostane žal kada vodiš utakmicu. Ovo je realan rezultat jer su nas stisnuli. Oni su kvalitetna ekipa koja je iskoristila svoje prilike. Vraćamo se s dobrim rezultatom. Čeka nas drugačija utakmica. Mi ćemo na Rujevici napasti i nadamo se pobjedi. Teško je kada smo otpočetka stali u obrambeni blok pošto su takva ekipa. Tako smo odlučili i čekat na kontre i polukontre. Jedna smo se otvorila, nismo riskirali nakon što smo poveli jer je povoljan rezultat. Oni su trebali napasti i otvoriti se i krenuti bolje i pokušati nas pobijediti, i to su uspjeli. Na Rujevici će biti teško i drugačije. Mi ćemo ići po pobjedu, očekujemo navijače u velikom broju. Hvala onima koji su došli u Gent. Uz njihovu podršku možemo izboriti pobjedu – kaže Tibor Halilović koji je otvorio Belgijce sjajnim golom, no njegova momčad nije izdržala.

GENT – RIJEKA 2-1

Kontre nisu bile dovoljne: Gent preko Depoitrea srušio Rijeku

– Iscrpili smo se. Igrali smo čvrsto 90 minuta, poveli, imali neke šanse, ali na kraju otišli na predah s prednošću, vratili se i kao da se nismo vratili. Drugo poluvrijeme bilo je dosta loše. Dosta smo se povukli prema našem golu, gdje je Gent kao jako dobra ekipa znala to iskoristiti.  Zabila nam ta gol prvi, i onda smo se otvorili i dali im još više vremena za drugi gol. Oni su to iskoristili i zabili nam drugi gol. Probali smo se vratiti, ali puno smo ganjali i nismo imali snage. Imali smo težak raspored i nismo uspjeli – rekao je Stjepan Lončar nakon poraza.

KOMENTAR

Rijeka se branila i izgubila, ali rezultat jamči vatreni revanš!

Riječane će na Rujevici sigurno dočekati sjajna atmosfera s ciljem da se sruši Genk, a upravo na tu kartu i igraju. Rujevički huk s tribina trebao bi dati igračima dodatnu snagu i adrenalin za juriš u napad, a sukladno s tim i gol u mreži Belgijaca…

– Čeka nas drugačija utakmica u četvrtak, bit će to drugačije na našem terenu. Treba analizirati i dati sve od sebe da pobijedimo u uzvratu. Kad vidite da smo poveli, vidjelo se da se moglo igrati. Sve do tog gola za 1-1, ne znam što se dogodilo. Počeli smo pucati, otvorili im previše prostora. Nadamo se da ćemo te greške ispraviti. Bit ćemo ofenzivniji u uzvratu. Otvorit ćemo se više, napasti i proći dalje. Skupine su blizu, jedan gol nas dijeli, ništa ne znamo, moramo se odmoriti, sabrati se, očistiti glave i u četvrtak ćemo vidjeti sve  – zaključio je Lončar.

Izvor: Zdravko Barišić, iz Genta: Danijel Vukušić / 24sata.hr