Davor Dragičević, otac ubijenog mladića Davida Dragičevića iz Banje Luke, danas je pred Sudom Bosne i Hercegovine napao ekipu RTRS-a koja je došla na izricanje presude nekadašnjem komandantu Trećeg korpusa Armije RBiH Sakibu Mahmuljinu.

Dragičević više od mjesec noći ispred Suda BiH tražeći pravdu za ubijenog sina, a novinarsku ekipu RTRS-a verbalno je napao zbog načina na koji ta televizija izvještava o smrti Davida.

Dragičević ih je optužio da su članovi zločinačke organizacije te da njegovo dijete nazivaju lopovom, narkomanom i samoubicom.

Potom ih je vičući upitao: “Jesam li ja vehabija?”.

– Nikad se nećete oprati, bando ljudska, đubrad jedna. Ništa ljudsko nemate u sebi – vikao je Dragičević.

Snimatelj je pokušao smiriti situaciju, ali mu je Dragičević rekao da je i on zločinac jer radi na RTRS-u.

Novinarka se pokušala opravdati kazavši da su oni iz Istočnog Sarajeva i da se nisu bavili temom stradanja njegovog sina, na što im je Dragičević rekao:

“Šta me briga odakle si, ti radiš na RTRS-u”. Novinarku je optužio da je njegovog sina nazvala narkomanom, lopovom i samoubicom, na što je ona to negirala, kazavši da poštuje njegovu bol.

Davor Dragičević je najavio da će ispred Suda BiH ostati sve dok se ne riješe ubistva njegovog sina Davida i Dženana Memića iz Sarajeva.(faktor.ba)