Model Najila Trindade Mendes de Souza optužila je Neymara za silovanje tokom njihovog susreta 15. maja u Parizu, a izrezani video koji prikazuje kako djevojka u hotelskoj sobi udara Brazilca rukama, a on joj uzvraća nogama, postao je viralan.

Snimka prikazuje njihov drugi spoj i traje minutu i pet sekundi, a kamera na fiksiranoj poziciji pokazuje samo donji dio kreveta na koji su odmah po ulasku u sobu legli Neymar i djevojka.

U prvom dijelu snimka se ne vidi niko od aktera, ali čuje se kako prijateljski razgovaraju pa na 30. sekundi Neymar pita “Pa kako?”, a potom šest sekundi kasnije ležeći na krevetu opet pita “Pa kako?”

Najila je zatim legla na njega i u 39. sekundi snimka čuje se šamar, na šta Neymar govori: “Ne, ne, ne, ne, ne udaraj me, ne!”, dok je ona odgovorila: “Ne? Ti ćeš onda mene udariti, ha? Hoćeš li me udariti?”

Nastavili su razgovor i u 54. sekundi se vidi kako oboje ustaju, ali Neymar zatim opet liježe s mobitelom u ruci.

Najila se u 57. sekundi spušta prema Neymaru, dva puta ga ošamari i baca predmet na njega govoreći: “Ali ja ću te udariti, znaš zašto ću te udariti, znaš zašto? Jučer si me udario i ostavio ovdje samu”, dok se Neymar od njenog napada branio nogama.