Dok je obavljao rutinsku posjetu Nacionalnom parku Yellowstone jedan voditelj je, nesvjesno, postao hit na internetu nakon što se iza njega pojavilo krdo bizona i prepalo ga.

Dok je obavljao rutinsku posjetu Nacionalnom parku Yellowstone jedan voditelj je, nesvjesno, postao hit na internetu nakon što se iza njega pojavilo krdo bizona i prepalo ga.

Ove je sedmice objavljeno da će se Nacionalni park zatvoriti zbog pandemije koronavirusa, tako da je reporter iz Montane, Deion Broxton stigao u Yellowstone kako bi prenio vijest, piše People.

Međutim, dok je snimao najavu za nadolazeću vijest, 27-godišnji novinar uočio je nešto krajem oka što mu se nije učinilo kako treba: bizon je stajao u blizini i gledao u njega, a zatim mu počeo prilaziti s ostatkom svog stada.

U urnebesnoj snimci njegove reakcije, koji je novinar podijelio na Twitteru, vidi se kako je Broxton naglo prekinuo snimanje usred govora kako bi skrenuo pogled na životinje koje se nalaze iza kamere.

“O, moj Bože”, rekao je, držeći stalno oči uperene u životinje, prije nego što se nakratko osvrnuo prema kameri.

There was a herd of bison walking right toward me at @YellowstoneNPS today! pic.twitter.com/sdrBvojpwF

— Deion Broxton KTVM (@DeionNBCMT) March 25, 2020
Nekoliko sekundi kasnije, Broxton je brzo potrčao prema autu s još uvijek uključenom kamerom, govoreći: “Ne šalim se s vama, o ne.”

“Ovdje je krdo bizona koje prolazi ravno pored mene u Nacionalnom parku Yellowstone danas”, napisao je u opisu snimke na Twitteru, koji je već pregledan 7,2 miliona puta.

Iako nije neobično da se vide bizoni tokom izvještavanja iz Yellowstonea, oni uglavnom ne prilaze blizu. Uvijek govore: “Ostanite barem dvadesetak metara od sisavaca”.

Dajući potpunu sliku onoga što se dogodilo, Broxton je rekao da, dok je snimao, u blizini je pasla grupa od sedam bizona i, iznenada je jedan počeo gledati u njega. Iako se nadao da će mu se životinja prestati približavati, odlučio je na vrijeme otići natrag u svoj automobil, što je prije moguće.

“Ne znam je li, zapravo, htio doći do mene, ali znam da nisam želio čekati da to saznam. Nisam pokušavao završiti u vijestima jer me ubio bizon”, zaključio je.


Više saznajte na izvornom linku: DP – Pogledajte reakciju voditelja kojeg su tokom prenosa uživo skoro napali bizoni / (klix.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.