Pojačano prisustvo policijskih službenika na terenu za doček Nove godine

FENA

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) sačinila je Operativni plan fizičkog, operativnog, saobraćajnog i kontradiverzionog osiguranja Javnog dočeka Nove 2019.godine ispred Vječne vatre u Sarajevu u noći 31.12.2018./01.01.2019.godine u organizaciji Grada Sarajeva.

U sklopu planskih aktivnosti, na području Kantona Sarajevo, bit će pojačano prisustvo policijskih službenika na terenu, kako u uniformi, tako i u građanskim odjelima, saopćeno je iz MUP-a KS.

Organizatoru javnog okupljanja – Gradskoj upravi Grada Sarajeva je od Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo data saglasnost za privremenu izmjenu režima saobraćaja u ulicima Mula Mustafe Bašeskije, Maršala Tita, Mehmeda Spahe, Dženetića čikma, Kaptol, Radićeva, Trampina, Kulovića, Reisa Džemaludina Čauševića, za održavanje novogodišnjeg koncerta u ulici Maršala Tita ( ispred Vječne vatre).

S tim u vezi, organizator javnog okupljanja obavezan je upoznati javnost o izmjeni režima saobraćaja.

Iz MUP-a KS pozivaju građane, koji se budu kretali u zonama izmjenjenog režima saobraćaja, da slijede naredbe i upute policijskih službenika na licu mjesta.

Istovremeno, obaviještavaju građane, koji će Novu godinu dočekati na otvorenom i koji budu ušli u sami prostor održavanja javne priredbe, da će biti detaljno kontrolisani i pregledani od policijskih službenika i redara, te da neće biti dozvoljeno unošenje u prostor održavanja javne priredbe, petardi i pirotehničkih sredstava, alkoholnog pića, staklenih boca, limenki ili bilo kakvih oštrih ili tupih predmeta koji mogu nanijeti povredu drugom licu.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, koristi priliku da svim posjetiteljima Javnog dočeka Nove godine, građanima Kantona Sarajevo i cijele Bosne i Hercegovine, poželi mirnu, sretnu i uspješnu 2019.godinu, saopćeno je.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...