Prošlo je više od 2 mjeseca kako je ovaj svijet nakon saobraćajne nesreće napustio kralj narodne muzike Šaban Šaulić. Nesreća ee kao što se zna desila u Njemačkoj, aTurčin koji je izazvao nesreću se zove Alsin Lebvent i ima 35 godina i još uvijek se nalazi u istražnom zatvoru.

Kako najavljuju u policiju i tužilaštvu i Bilefeldu, svakoga dana treba da bude gotov kompletan izvještaj, pa će se tada znati i kako će dalje tužilaštvo postupiti.

Kristof Makel koji je inače državni tužitelj je najavio da će javost uskoro saznati i uzvještaj vještaka o tragediji u kojoj su izgubljena dva života.

Kako neki njemački novinari govore i prenose, sigurno se zna da optuženi nije imao vozačke dozvole, te da i Mazda koju je vozio ima veoma sumnjivo porijeklo.

Istraga je kako novinari tvrde, utvrdila da je Turčin bio 100% pod dejstvom alkohola i droge, te da se još utvrđuje koje je sve supstance Turčin imao u sebi i u svojoj krvi. Zna se i da je automobil u kojem je bio Šaban pri udaru se prevrnuo za 180 stepeni i sve se to desilo u traci koja je inače predviđena za preticanje.

Srpska javnost je još uvijek u velikom šoku nakon Šabanove smrti, koji se toga kobnoga jutra vraćao u Srbiju poslije jednoga od svojih nastupa.

Šaulić je to jutro sa teškim povredama doveden u bolnicu, ali je ubrzo i preminuo, a sahranjen je u Aleji velikana u Beogradu.

Porodica preminulog pjevača još uvijek razmatra daljnje tužbe protiv Turčina, ali i oni čekaju konačni izvještaj pa da vide sa svojim advokatima kako će dalje djelovati.