Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Ponedjeljak veče, 7. avgust, 23:05. Od ovog trenutka počinje odbrojavanje za smrt 29-godišnjeg Michalisa Katsourisa, čiji su podljednji trenuci zabilježeni na snimku video nadzora kioska pred kojim je ranjen pao.

Na snimku koji je objavljen vide se prvo navijači AEK-a kako trče ka navijačima Dinama, a Michalis, zaokružen crvenim krugom, trči noseći kacigu za motor na glavi.

Nakon nekoliko trenutaka, Michalis je prikazan kako trči u suprotnom smjeru, a jedan od navijača ga udara po leđima šipkom.

U 23:08:07, 29-godišnjak je viđen kako povrijeđen hoda ispred kioska na raskrsnici ulica Smirni i Fokoni.

Otprilike 10 minuta kasnije Michalis kolabira zbog nekontrolisanog krvarenja. Nepoznata osoba koja je sa njim pokušava da ga drži uspravno, ali ne uspijeva.

Konačno, u 23:32 hitna pomoć stiže na mjesto događaja i odvozi ga u bolnicu, gdje je ipak preminuo.

U međuvremenu, danas je počelo prebacivanje pritvorenika u zatvore širom Grčke nakon što su jučer izdane presude o pritvoru 41 osobe od 105 uhapšenih hrvatskih huligana, koji će biti raspoređeni u 16 zatvora širom Grčke.

Time su se ostvarili njihovi najveći strahovi, s obzirom da su i roditelji uhapšenih u pismu upućenom Vladi Hrvatske i predsjedniku Zoranu Milanoviću apelovali da se svi smjeste u jedan zatvor i da se ne razdvajaju, strahujući od moguće osvete.

Video pogledajte i OVDJE.

07.08.2023, AEK Athens vs BBB (Dinamo Zagreb), new video https://t.co/Fjy3xrlEmQ pic.twitter.com/xydMZvI4PM

— Hooligans.cz Official (@hooliganscz1999) August 14, 2023

(Izvor: Hayat.ba)